Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 23-01-2002 Mediaberichten 23 januari (laatste berichten)

VENLO Storingen aan het internet verholpen

VENLO Door een technische storing was een groot gedeelte van de site van Limburg-Noord vanaf dinsdagmiddag 22 januari niet bereikbaar. Werkzaamheden hebben ertoe geleid dat de site van Limburg-Noord omstreeks 16.30 uur weer volledig bereikbaar was.

LIMBURG-NOORD Nep-jassenverkopers weer actief

LIMBURG-NOORD De politie vermoedt dat de mannen die zaterdag 19 januari imitatie leren jassen aan twee agenten in burger wilde verkopen nog steeds actief zijn in de regio. Een concrete melding komt uit Horn waar een Italiaan probeerde om een jas te verkopen. De verkopers spreken voorbijgangers aan op straat en bieden zogenaamde dure leren Italiaanse merkjassen te koop aan. De politie adviseert de potentiële kopers niet in te gaan op het aanbod. De stichting Namaakbestrijding (Amsterdam) is door de politie gewaarschuwd.

Zaterdagmiddag heeft de politie een 37-jarige man uit het Italiaanse Grumo Nevano aangehouden. De man probeerde in Roermond twee politiemannen in burger een leren jas te verkopen met het smoesje dat ze van een duur merk waren en door hem waren gestolen. De man is aangehouden en de vijf jassen die hij te koop aanbood zijn inbeslag genomen. De politie onderzoekt of er sprake is van een vervalsing of dat de jassen inderdaad zijn gestolen. De verdachte is na het opmaken van een proces verbaal weer in vrijheid gesteld.

AMERICA Gewonde bij bedrijfsongeval

AMERICA Een 56-jarige man uit Zeeland raakte woensdagmiddag gewond tijdens werkzaamheden aan een pand aan de Hofweg. De man was bezig met het verwijderen van dakpannen. Het ongeval gebeurde nadat de man op een laadplateau van een machine stond. Het plateau liet los en viel naar beneden. De man is met een rechterbovenbeenbreuk naar het ziekenhuis gebracht. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

DISTRICT WEERT 231 boetes bij snelheidscontroles

WEERT De politie heeft woensdag tussen 10.00 en 12.30 uur de snelheid gecontroleerd van het verkeer op de Roermondseweg. Van de 1024 passanten overschreden er 26 de maximale limiet van 80 km per uur. Op dit moment is niet bekend hoe hoog de hoogstgemeten snelheid was.

HEIBLOEM Woensdagmorgen is de snelheid gecontroleerd van het verkeer op de Asbroek in Heibloem. Van de 461 passanten overschreden er 30 de maximale limiet van 80 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 116 km per uur.

BAEXEM Bij een snelheidscontrole op de Rijksweg overschreden 45 passanten de maximale limiet van 80 km per uur. In totaal passeerden 1256 voertuigen de controle. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 106 km per uur.

MEIJEL - Bij een radarsnelheidscontrole op Astenseweg heeft de politie woensdagmorgen 53 automobilisten bekeurd die harder reden dan de toegestane 80 km/u. De hoogste snelheid van de 675 voorbijgangers was 120 km/u. Bij een controle op de Kalishoek zijn `s middags nog eens 77 automobilisten bekeurd die harder reden dan de toegestane 50 km/u. Daar was de hoogste snelheid van de 290 voorbijgangers 86 km/u.

HELDEN 99 boetes bij snelheidscontroles

Woensdagmorgen controleerde de politie de snelheid van het verkeer op de Roggelseweg. Van de 639 passanten overschreden er 99 de maximale limiet van 50 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 81 km per uur.

VENLO Aanhouding winkeldief

VENLO Een 19-jarige man uit Ter Apel is woensdagmorgen door de politie aangehouden nadat hij een videocamera probeerde te ontvreemden uit een winkel aan de Sloterbeekstraat. De man rende de winkel uit nadat het alarm van een vitrinekast afging. Hij rende echter zo hard dat de schuifdeuren van de zaak nog niet helemaal open waren. Hij liep tegen de glazen deur en liep daarbij een sneetje op in zijn gezicht. Een medewerker van de winkel waarschuwde de politie die de man vervolgens aanhield. Na verhoor en het opmaken van een proces verbaal is de verdachte weer in vrijheid gesteld.