Ingezonden persbericht


FRENCKEN BESTE TOELEVERANCIER VAN NEDERLAND

De Frencken Group in Eindhoven is de beste toeleverancier van Nederland. Bij een verkiezing, georganiseerd door Link Magazine en Co-makers.com, kwam deze topleverancier van de maakindustrie als beste uit de bus. De winnaar werd 23 januari bekend gemaakt op de beursvloer van de ESEF, de European Subcontracting & Engineering Fair in Utrecht.

Een jury van professionals met een jarenlange en brede ervaring met inkoop (bij bedrijven als Océ, Philips en ASML) gaf, onder leiding van juryvoorzitter Theo Boshuizen (oud-directeur TNO Industrie), de tweede prijs aan Te Strake in Deurne. Het 'brons' ging naar Nedinsco uit Venlo. Voor de beoordeling van de acht genomineerde Nederlandse toeleveranciers (na een eerste ronde met 58 bedrijven) heeft de jury onder meer gebruik gemaakt van de beproefde Maturity Assessment-methode van de Nederlandse Vereniging Algemene Toelevering. Daarmee worden ondernemingen beoordeeld op zaken als strategie, risicogedrag, engineering en service.

Jack van Sprang, managing director van Frencken Group, was persoonlijk aanwezig om de onderscheiding - de Link-Co-makers.com-prijs - in ontvangst te nemen uit handen van de uitgever van Link Magazine, mevrouw Hennie de Ruyter. Hij liet weten de onderscheiding als een enorm compliment voor de hele Frencken-organisatie te ervaren. "Er worden heel wat prijzen uitgereikt en awards toegekend, maar deze prijs wordt ons door onze klanten toegekend. Een mooier compliment kun je je als toeleverancier nauwelijks wensen."

De overige genomineerden waren: De Koningh uit Arnhem en de Eindhovense bedrijven KMWE Precisie, Stork Industrial Modules, VHE Techniek en de VDL Groep.

Het was de eerste keer dat de Link-Co-makers.com-prijs werd uitgereikt. Co-makers.com is een 'matchmaker' in de maakindustrie en brengt uitbesteders en toeleveranciers met elkaar in contact. Link Magazine is een managementblad over eigentijdse vormen van samenwerking tussen bedrijven onderling en tussen bedrijven en kennisleveranciers. Link verschijnt tweemaandelijks.