Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Meerderheidsbelang Dexia Bank Nederland N.V. in I-Broker Europe S.A.R.L.

Introductie
Per 14 december heeft Dexia Bank Nederland N.V. een meerderheidsbelang genomen in I-Broker Europe S.A.R.L., de houdermaatschappij van I-Broker Benelux BV. I-Broker Benelux is een Application Service Provider (A.S.P.) voor financiële cq bancaire producten. Onder de naam BankPort wordt een dienstverlening aangeboden waarbij een financiële instelling gebruik kan maken van de BankPort Software, infrastructuur en back office diensten. I-Broker Benelux richt zich met name op kleine- en middelgrote financiële instellingen of bedrijven die een financieel product op de markt (willen) brengen.

Dexia Bank Nederland strategische partner I-Broker Per 14 december heeft Dexia Bank Nederland N.V. een meerderheidsbelang genomen in I-Broker Europe S.A.R.L., de houdermaatschappij van I-Broker Benelux BV. Met Dexia Bank Nederland als strategische partner is een belangrijke randvoorwaarde vervuld ten aanzien van de realisatie van de lange termijn doelstellingen van I-Broker Benelux.

De missie van I-Broker Benelux bestaat uit het in de markt zetten van het beste B2B service center van financiële diensten door middel van het BankPort concept. De klanten waar I-Broker Benelux met name op richt zijn kleine- en middelgrote financiële instellingen of bedrijven, die een financieel product op de markt willen brengen.

De belangrijkste doelstellingen zijn:
§ Marktleider in Nederland op het gebied van outsourcing van bancaire backoffice diensten; § Creatie van aandeelhouderswaarde.

I-Broker Benelux zal als zelfstandige onderneming blijven opereren en het businessmodel blijft ongewijzigd waarbij de klanten de mogelijkheid hebben tot participatie in I-Broker Benelux. Dexia Bank Nederland zal als klant van I-Broker Benelux gebruik gaan maken van de BankPort dienstverlening.

Amsterdam, 25 januari 2002

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met
de heer P. Vroling
telefoon: 020 5400105
email: p.vroling@bankport.nl

I-Broker is een ASP (Application Service Provider) voor financiële c.q. bancaire producten. Onder de naam BankPort wordt een dienstverlening aangeboden waarbij een financiële instelling gebruik kan maken van de BankPort software, infrastructuur en/of backoffice operations. Het BankPort systeem richt zich momenteel op de orderrouting van effectentransacties en effecten- en rekening courant administratie voor financiële instellingen. De BankPort dienstverlening wordt op dit moment uitgebreid met andere producten.