Provincie Zeeland

Wegwerkzaamheden Zandkreekdam

De provincie is begonnen met de werkzaamheden voor het wegdek op de tweede brug in de Zandkreekdam (Deltaweg, N256) tussen Noord- en Zuid-Beveland. Het werk duurt tot juli van dit jaar; het sluit aan op de bouw van de tweede brug door rijkswaterstaat Zeeland.
Op de brug komt een hoofdrijbaan van vijf meter lang en zeven meter breed. Op het land komt aan de noordkant van de brug komt een nieuw wegdek van 600 meter lengte en aan de zuidkant van 300 meter. Daarin worden stroken voor links- en rechtsafslaand verkeer gemaakt om steeds bij de voor het autoverkeer beschikbare brug te kunnen komen. Ook worden een verkeerslichtinstallatie aangelegd en (voor)waarschuwingsborden geplaatst. Het werk wordt in de avonduren en 's nachts uitgevoerd. De hoofdrijbaan blijft steeds beschikbaar, zij het dat vaak maar één rijstrook beschikbaar zal zijn. Het verkeer wordt met tijdelijke verkeerslichten geregeld. Het materiaal, zoals zand- en steenfunderingen, wordt grotendeels over water aangevoerd.
Tegelijk met het werk aan weg wordt de dijkglooiing aan de Zuid-Bevelandse kant van de brug over een lengte van 200 meter verlegd. Het hele karwei kost 2,2 miljoen euro.

23 januari 2002, mw. J.C. van Nieuwenhuijze, tel. 0118-631402, nr. 1/02