Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 23 januari 2002


HET BUREAU COMMUNICATIE IS OP DONDERDAG 24 JANUARI VANAF 13.00 UUR AFWEZIG. DE PIKETFUNCTIONARIS IS ALLEEN VOOR DRINGENDE ZAKEN BEREIKBAAR VOLGENS DE BEKENDE PIKETREGELING.


Inbraak in woning Oegstgeest (D2)
Op dinsdag 22 januari werd er in de middag of avond ingebroken in een woning aan de M. Harpertsz Tromplaan. Een raam werd opengebroken. Uit de woning is geld en zijn sieraden gestolen.

Inbraak supermarkt Hillegom (D2)
Onbekenden vernielden op woensdag 23 januari rond 03.30 uur een ruit van een supermarkt aan de Van den Endenlaan. Binnen brak men een sigarettenkast open en stalen daar enkele pakjes sigaretten uit. Daarna hebben de inbrekers het pand weer verlaten.

Fietsers op de vuist Leiderdorp (D3)
Kwam op 22 januari omstreeks 18.15 uur een melding binnen dat op de Rietschans twee mannen aan het vechten waren.Toen de politie aankwam lagen inderdaad twee mannen op de grond te bakkeleien. Eén persoon verklaarde dat hij van de ander zonder enige aanleiding een klap had gekregen, waarna de vechtpartij ontstond. Het was een wazig verhaal, waarna de twee werden aangehouden. Het betroffen hier een 53-jarige Leidenaar en een 46-jarige Leiderdorpenaar. Na verhoor zijn zij weer heengezonden. Bleek dat zij onenigheid hadden over het verkeersgedrag van één van hen.

Inbraak woning Alphen aan den Rijn (D3)
In de vroege avond vban 22 januari vond een inbraak in een flatwoning plaats aan het Marsdiep. Een keukenraam was opengebroken. Twee maanden eerder was ook al in dezelfde woning ingebroken en toen waren er waardevolle spullen weggenomen. Nu was er niets meer te halen. De bewoners waren zeer overstuur dat het hun voor de tweede keer in korte tijd moest overkomen.

Inbraak woning Leiderdorp (D3)
In een flatwoning op de 6e verdieping aan de Houtschans is op 22 januari ingebroken. Een dagschoot van de voordeur was geforceerd. Sieraden en parfums werden wegenomen.

Snelheidscontrole Waddinxveen (D2)
De politie van Waddinxveen heeft op dinsdag 22 januari van 14.00 tot 15.05 uur op de Noordkade een snelheidscontrole gehouden. Van de 378 passanten waren er 66 in overtreding. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt. De hoogstgemeten snelheid was 105 km/u door een automobilist. Een vrachtautobestuurder reed 57 km/u. Bij een truck met oplegger werd eveneens 57 km/u gemeten en bij een bromfietser 76 km/u. De politie blijft in de komende periode controleren.

Snelheidscontrole Boskoop (D2)
De politie van Boskoop heeft op dinsdag 22 januari van 11.45 tot 13.45 uur op de Parklaan een snelheidscontrole gehouden. Er werd gecontroleerd in beide richtingen. Van de 389 passanten waren er 68 in overtreding. De hoogstgemeten snelheid was 81 km/u.

Woninginbraak en diefstal auto Waddinxveen (D2)
Dinsdag 22 januari is tussen 01.00 en 08.00 uur ingebroken in een woning aan de Brugweg. Men is binnengekomen door de achterdeur open te breken. Uit de woning is geld gestolen. Met sleutels die uit de woning zijn gepakt werd de personenauto van de oprit weggenomen. Het ging om een Mercedes voorzien van het kenteken XR-PR-66.

Aanrijding met letsel Waddinxveen (D2)
Een 11-jarige fietster uit Waddinxveen is dinsdag 22 januari omstreeks 08.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding aan de Zuidplaslaan. Een 35-jarige automobilist, eveneens uit Waddinxveen, reed over de Zuidplaslaan, komende vanuit de richting van de Dreef. Toen hij wilde afslaan zag hij zijn plaatsgenote, die vanuit de andere richting naderde, over het hoofd. Het meisje is vervoerd naar het Groene Hartziekenhuis en bleek een gekneusde enkel opgelopen te hebben. De politie maakt proces-verbaal op tegen de automobilist.

Aanrijding met letsel Gouda (D2)
Dinsdag 22 januari vond omstreeks 08.45 uur een aanrijding plaats. Een 20-jarige automobilist uit Alphen reed over de Westhaven, komende uit de richting Mark. Hij reed bij groen licht het kruispunt op. Een 62-jarige fietser uit Gouda reed over de Nieuwe Veerstal, komende uit de richting Rotterdamseweg. Toen hij bij rood licht het kruispunt opreed ontstond een ongeval. De fietser is met hoofdletsel voor controle overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Aanrijding fietser Gouda (D2)
Een 20-jarige fietser uit Gouda heeft bij de politie melding gemaakt van een aanrijding op 22 januari omstreeks 08.30 uur. Hij verklaart aangereden te zijn door een auto op de Graaf Florisweg. De fietser kwam ten val en is door een onbekende man weer op de been geholpen. Hij heeft een hersenschudding opgelopen. De politie zoekt getuigen van het voorval.

Aanhouding poging diefstal Zevenhuizen (D2)
Een 19-jarige Rotterdammer is dinsdag 22 januari omstreeks 23.00 uur aangehouden op verdenking van diefstal. De man werd door personeelsleden betrapt toen hij bij een bedrijf aan het Noordeinde een sleutelkastje opengebroken had. De man bleek op zoek te zijn naar tankpassen van vrachtauto's waar hij zojuist de sleutels van uit het kastje had gehaald. De man is aan de politie overgedragen en wordt in de loop van de woensdag verhoord.

Bedrijfsinbraak Zevenhuizen (D2)
Bij een kledingzaak aan de Strandweg is woensdag 23 januari omstreeks 04.15 uur een inbraak gepleegd. Onbekenden hebben met een auto een bedrijfspui ingereden. Vervolgens werd en partij kleding in de auto geladen. De auto met inbrekers is vervolgens weggereden in de richting van Ommoord. De politie stelt een onderzoek in.

--- einde berichten ---

Politie Hollands Midden
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326