SOVOV

SOVOV: persuitnodiging voor ondertekening KOMvenant

Uitnodiging voor de media

Hoe kunnen bedrijven meer allochtoon personeel werven en behouden? Deze vraag staat centraal in het project .Krachtig Ondernemen met Minderheden (KOM)..

De voorzitters van werkgeversorganisaties in de bedrijfstakken: transport en logistiek, horeca, beveiliging, schoonmaak en bouw committeren zich in aanwezigheid van minister Vermeend van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan het doel en de uitgangspunten van het project .Krachtig Ondernemen met Minderheden (KOM).. Zij doen dat door het gezamenlijk ondertekenen van een KOMvenant.

De ondertekening vindt plaats op donderdag 24 januari om 10.00 uur in het Museum voor Communicatie in Den Haag. Adres: Zeestraat 80 . 82. Wij nodigen u van harte uit aanwezig te zijn op deze ochtend.

Na ondertekening van het KOMvenant vindt onder leiding van Rudy Lion Sjin Tjoe een debat plaats tussen de branchevoorzitters en het publiek. Uitgangspunt van het debat is de cruciale rol van werkgevers bij het ontwikkelen van een succesvolle aanpak om de arbeidsparticipatie van etnische minderheden te verbeteren én om die nieuwe allochtone werknemers ook te behouden voor het bedrijf en de branche. Wat kunnen die werkgevers doen? En waarbij moeten ze ondersteund worden?

De afgelopen jaren zijn meer mensen uit etnische minderheden op de arbeidsmarkt ingestroomd dan voorheen. Maar zijn die nieuwe werknemers ook aan het werk gebleven? Het zogenaamde .draaideur-effect. is een bekend fenomeen. Veel instromers blijken na relatief korte tijd weer af te haken. Reden om de handen ineen te slaan vinden de voorzitters van vijf brancheorganisaties. En dat doen zij door deel te nemen aan het KOM- project.


---

--