Gemeente Zaanstad

Banner_0900 nummer

Zittingen Centraal Stembureau gemeente Zaanstad

dinsdag 22 januari 2002

In de voorbereiding naar de gemeenteraadsverkiezingen van 6 maart a.s. toe worden deze week twee belangrijke stappen genomen.

Op 24 januari a.s. om 11.30 uur komt het Centraal stembureau van de gemeente Zaanstad een openbare zitting bijeen. In deze zitting worden de lijstnummeringen van de kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 6 maart a.s. vastgesteld.

Op 25 januari a.s. komt het Hoofdstembureau bij elkaar om 16.00 uur, in deze openbare zitting worden de kandidatenlijsten vastgesteld.

Beide zittingen vinden plaats in de Trouwzaal van het gemeentehuis aan het Bannehof in Zaandijk.

Na de openbare zitting van het Centraal stembureau op 24 januari zal wethouder P.M.J. Kroesen-van Gelderen toelichting geven op de verschillende activiteiten die de gemeente Zaanstad in samenwerking met de lokale politieke partijen zal organiseren om meer kiezers naar de stembus te krijgen. In de afgelopen anderhalf jaar is door een kleine groep mensen allerlei initiatieven ontwikkeld die nu in de weken naar de gemeenteraadsverkiezingen hun beslag zullen krijgen. In de afgelopen maanden zijn bijvoorbeeld in samenwerking met het Platform Allochtone Organisaties scholingstrajecten Politieke participatie allochtonen georganiseerd , zijn diverse deelnemers uit deze scholingstrajecten op stage geweest bij wethouder Kroesen en zijn diverse politieke cafés georganiseerd.

Uit een onderzoek van Binnenlands Bestuur blijkt dat Zaanstad het hoogste budget in verband met opkomstbevordering uittrekt: 185.000. Uit dit budget wordt onder andere een speciale website gebouwd volgens een geheel nieuw concept. Deze website zal op 8 februari in een perspresentatie worden getoond.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eric Seugling, communicatieadviseur, tel. (075) 655 2414.