Programmabureau Advies Overheid.nl

home advies.overheid.nl
zoekenlinksreactieadvies.overheid.nlwww.overheid.nl monitorawardbouw & beheerbest
practicesnieuwsbriefagendapublicaties nieuws

Geheime e-mails voor Leeuwarden verdwalen

E-mailtjes die zijn bestemd voor de gemeente Leeuwarden komen in een aantal gevallen terecht bij Karin Leeuwaarden in Roermond. Dit gebeurt wanneer mensen een typefout maken in de domeinnaam leeuwarden.nl. Karin Leeuwarden kreeg op deze manier veel vertrouwelijke gegevens onder ogen.

Vanaf november vorig jaar ontving Leeuwaarden talloze mailtjes die voor de gemeente bestemd waren, aldus internetbeheerder J. Wessels van de gemeente. Leeuwaarden kreeg onder meer vertrouwelijke gegevens van de sociale dienst, vergaderstukken en hotelreserveringen in haar mailbox. Ook ontving ze een stroom van protestmailtjes toen de Leeuwarder trouwambtenaar N. Eringa werd ontslagen omdat deze weigerde homostellen te trouwen.

Toen Leeuwaarden doorkreeg voor wie de berichten bestemd waren, nam ze contact op met de gemeente Leeuwarden. De gemeente was nog niet op de hoogte van het probleem, maar volgens Wessels was wel duidelijk dat bij er bij de onderlinge communicatie wel eens iets mis ging. "Verslagen van vergaderingen kwamen bijvoorbeeld wel eens niet door. We hadden echter niet in de gaten dat de elektronische post aan het zwerven was."

Leeuwarden zal iedereen die een fout geadresseerde e-mail heeft gestuurd wijzen op de juiste domeinnaam. Een permanente oplossing moet volgens Wessels gezocht worden in de verandering van domeinnaam van Karin Leeuwaarden. Zij was zelf niet bereikbaar voor commentaar. (Bron: De Telegraaf)

www.ictu.nl