Korps: Flevoland, plaats: District Zuid 24-01-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, M. Westerink, 06-53737697

Inbrekers apotheek aangehouden
ALMERE Woensdagnacht zijn twee mannen aangehouden (34 jaar uit Amsterdam en 26 jaar uit Almere), op verdenking van inbraak. Eerder die nacht werd er ingebroken bij een apotheek aan de Amstelveenstraat. Daar werden diverse medicamenten meegenomen. Aan de hand van getuigenverklaringen kon het duo even later aan de Churchillweg aangehouden worden. Zij zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Een deel van de gestolen goederen en een mes zijn in beslag genomen. Bij de apotheek is ongeveer 30 doosjes van het slaapmiddel Oxazepam weggenomen. Een groot deel is nog niet teruggevonden. De politie vermoedt dat de verdachten deze ergens hebben achtergelaten.
Deze medicijnen zijn levensbedreigend wanneer er meerdere tabletten tegelijk worden ingenomen. Het gaat om meerdere doosjes met totaal 30 tabletten van het slaapmiddel Oxazepam. De vinder van de medicijnen wordt vriendelijk doch dringend verzocht ze in te leveren bij de politie. Mocht u onverhoopt de medicijnen hebben ingenomen, neem dan direct contact op met uw huisarts of de Vergiftenlijn, tel: 030 274 88 88.

Aanhouding inbreker
ALMERE - Woensdagnacht is op de Haagbeukweg een 25-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van inbraak. Volgens getuigen had de man geprobeerd in te breken in een woning. Bij controle bleek hij inbrekersgereedschap bij zich te dragen. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Kop-staartbotsing A6
ALMERE Vanmorgen heeft zich op de A6 bij Almere Haven een kop-staartbotsing voorgedaan waarbij drie autos betrokken raakten. Een 27-jarige vrouw uit Amsterdam had door de botsing last van haar nek en is per ambulance voor controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De brandweer heeft het wegdek schoongespoten. Door deze aanrijding, een ongeval bij de Hollandsebrug en het slechte weer zijn er lange files en opstoppingen ontstaan.