Korps: Flevoland, plaats: district Noord 24-01-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Inbreker aangehouden
LELYSTAD De politie hield woensdagnacht een 33-jarige Lelystedeling aan voor een poging tot inbraak bij een woning op de Keteldiep. De bewoners hadden de verdachte gezien en waren er achteraan gegaan. Deze is gevlucht. De politie stelde een onderzoek in de omgeving in en trof de verdachte die voldeed aan het signalement, in de buurt van de Zuiderzeelaan aan. Hij is aangehouden en voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Controles
Verlichting
LELYSTAD Woensdagochtend controleerde de politie op de Agoraweg en de Agorabaan verlichting bij fietsers. In totaal zijn 59 met name scholieren bekeurd, omdat zij geen licht voerden. Dat mag teleurstellend genoemd worden, na de herhaaldelijk acties van de politie en alle aandacht in de media hiervoor.

Milieu
FLEVOLAND Samen met de provincie controleerde de politie woensdag op het vervoer van afval- en gevaarlijke stoffen. Op de A6/A27, Oostervaart (Lelystad), De Vaart (Almere) en het Trekkersveld (Zeewolde) werd gecontroleerd. Gekeken werd onder andere of de chauffeurs hun (vervoers)documenten in orde hadden. Hiervoor zijn twee processen-verbaal uitgedeeld. Ook kreeg één vervoerder proces-verbaal voor een vallende lading.

Verkeer algemeen
EMMELOORD De politie hield op verschillende plaatsen in de gemeente op woensdag een algemene verkeerscontrole. In totaal kregen 10 verkeersdeelnemers een bon voor het rijden zonder licht en drie kregen een boete voor het overtreden van de maximaal toegestane snelheid. Ook schreef de politie bekeuringen uit voor het rijden zonder helm, het rijden door rood en het verkeerd parkeren.

Te snel
LELYSTAD Op de Larserdreef hield de politie woensdagavond een 24-jarige automobilist uit Koog aan de Zaan aan voor het te snel rijden. Met de lasergun werd een snelheid van 130 km/u gemeten (maximaal toegestane snelheid is 70 km/u). Zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn auto is overgebracht naar het politiebureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Ook op de Ziekenhuisweg is een automobilist aangehouden voor onveilig rijgedrag. Agenten zagen de verdachte gevaarlijk en snel rijden en hielden hem staande. Ook hij krijgt proces-verbaal.

Opgeven valse identiteit
LELYSTAD Op het station is een 17-jarige Lelystedeling gisterenmiddag aangehouden voor het opgeven van een valse identiteit. Na verhoor door de politie is de jongen met een boete heengezonden.

Aanhouding voor brand
LELYSTAD De politie hield woensdagnacht een 62-jarige Lelystedeling aan op verdenking van brandstichting van een woning op de Wold. Surveillerende agenten zagen s nachts brand in de woning woeden. Agenten zijn de woning binnengedrongen, begonnen met blussen en zochten naar eventuele aanwezige bewoners. Een verwarde man die nog boven was, is via het raam uit de woning bevrijd. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand verder. De 62-jarige verwarde man is
-na controle ter plaatse door de GGD- op verdenking van brandstichting aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.