Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-01-2002 Persberichten district Binnensticht, 09.30 uur

Verkeerscontrole

DE BILT/ZEIST/DRIEBERGEN-RIJSENBERG- Op woensdagmiddag- en avond werd een verkeerscontrole gehouden op de Soestdijkseweg, Slotlaan en de Hoofdstraat.

In totaal werden 55 bromfietsen gecontroleerd. Er werden 35 bekeuringen uitgeschreven voor oa. te groot motorvermogen, geen helm en voor niet werkende onderdelen op bromfiets (rem etc) In totaal kregen 13 automobilisten een bekeuring omdat ze geen autogordel droegen en 30 automobilisten reden te hard waarvoor ze een bekeuring kregen.

Rijden onder invloed

DE BILT- Op donderdagochtend werd een 34-jarige automobilist uit Arnhem aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur had gezeten en een stopteken van de politie had genegeerd op de Utrechtseweg.

Omstreeks 02.00 uur zagen agenten de man rijden en wilde hem controleren. Kennelijk wilde de bestuurder de controle ontlopen en verhoogde zijn snelheid en reed op een gegeven moment met 140 kilometer per uur door de bebouwde kom van Zeist.

Kort hierop stopte de auto en renden de 34-jarige bestuurder en zijn even oude plaatsgenoot uit de auto. Na een korte achtervolging konden beide mannen worden aangehouden. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn en blies op het bureau 1.40 promille.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt ter zake rijden onder invloed en het negeren van een stopteken. De man kon zijn rijbewijs en zijn auto achterlaten op het bureau en beide mannen komen lopend het bureau verlaten.

Eigen weg

GROENEKAN- Op woensdagmiddag vond er een verkeersongeval plaats waarbij schade ontstond aan een tankstation. Een 71-jarige automobilist uit Utrecht had net getankt bij een tankstation gelegen aan de Nieuwe Weteringseweg en stond hier stil.

Plotseling schoot haar voet van de rem en de auto, voorzien van automatische transmissie, reed vervolgens naar voren. Hierbij schampte ze een auto die voor haar stond, reed vervolgens door en reed over de bloemboeketjes die buiten stonden en kwam tot stilstand tegen de glazen pui van het tankstation. Niemand raakte gewond.