Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-01-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.50 uur

Woninginbrakenteam

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie constateert de afgelopen weken een toename van inbraken in Wijk bij Duurstede. In totaal werd vanaf 1 januari 2002 al vijftien maal aangifte gedaan van inbraken in woningen. Deze vonden allemaal plaats in de avond en nacht, zowel in het weekend als door de week. Buit was veelal geld en bankpassen. De inbraken vonden door geheel Wijk bij Duurstede plaats. Het Woningen Inbraken Team van district Heuvelrug is met een onderzoek bezig.

Het Woningen Inbraken Team bestaat uit rechercheurs van het district. Zij onderzoeken alle gemelde inbraken in het district. Daarnaast onderzoeken zij verbanden en werkwijzen van inbreken. Het is het team in de afgelopen weken in Wijk bij Duurstede opgevallen dat bij diverse inbraken het de dieven erg makkelijk werd gemaakt: alleen een klein haakje of een knip op de deur was de hindernis voor de inbreker. Naast het hebben van goed hang- en sluitwerk is ook het afsluiten van deuren en ramen belangrijk om een dief beter te weren.

Preventie
Daarnaast verzorgt de politie al enkele jaren het Keurmerk Veilig Wonen. Bewoners kunnen gratis een preventieadvies krijgen van de eigen woning. Een preventieadviseur van de politie bezoekt het betreffende huis en verstrekt aan de bewoner een kostenloos advies. Als de bewoner al deze aangegeven adviezen heeft uitgevoerd, komt hij of zij in aanmerking voor het certificaat Veilig Wonen. Er zijn verzekeringsmaatschappijen die, bij het tonen van dit Keurmerk, kortingen geven op de premie van de inboedelverzekering.

Snelheidscontrole

AUSTERLITZ- Op woensdagmiddag vond er tussen 14.30 en 16.00 uur een snelheidscontrole plaats waarbij 17 personen te hard reden. 296 automobilisten passeerden de controlepost aan de Woudenbergseweg. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 kilometer per uur waar 80 is toegestaan.

AMERONGEN- Op de woensdagochtend werd tussen 09.00 uur en 11.00 uur gecontroleerd op de Koningin Wilhelminalaan. In totaal passeerden 849 voertuigen de controlepost en 49 automobilisten reden hiervan te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 kilometer per uur waar 50 is toegestaan