Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 24 januari 2002


HET BUREAU COMMUNICATIE IS OP DONDERDAG 24 JANUARI VANAF 13.00 UUR AFWEZIG. DE PIKETFUNCTIONARIS IS ALLEEN VOOR DRINGENDE ZAKEN BEREIKBAAR VOLGENS DE BEKENDE PIKETREGELING.


Vriendin steekt vriend Noordwijkerhout (D1)
In een woning aan de Nieuwe Duinstraat vond op donderdag 24 januari rond 03.00 uur een steekpartij plaats. Een 18-jarige vrouw uit Noordwijkerhout stak met een mes in op haar 27-jarige daar wonende vriend. Een ruzie tussen de twee ging vooraf aan de steekpartij. De man werd in de hals geraakt. Hij werd naar het LUMC overgebracht waar hij is geopereerd. De man verkeert buiten levensgevaar. De vrouw is door de politie aangehouden en ingesloten.

Overval op geldloper Sassenheim (D1)
Op woensdagmiddag 23 januari rond 15.30 uur vond er een overval plaats op een geldloper van een waardevervoerder. De man, een 30-jarige Amsterdammer, leverde geld af bij het postkantoor aan de Hoofdstraat. Een overvaller bedreigde hem bij de ingang van het postkantoor met een vuistvuurwapen en maakte hem een geldkoffer afhandig. Daarna liep hij naar een aanrijdende witte Opel kadett en stapte in. Deze auto met bestuurder heeft, naar nu bekend is, zich ruim 15 minuten in de nabijheid van het Kruidvat aan de Gouveneurlaan opgehouden. Mensen die daarover iets meer zouden kunnen vertellen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie (0900-8844). In de Westerstraat werd even later de vluchtauto brandend aangetroffen. De ontplofte geldkoffer lag in het vuur op de achterbank. Zonder buit zijn de twee overvallers overgestapt in een grijze Ford focus. Deze auto verdween in de richting van Haarlem. De politie zette onmiddelijk een grootscheepse zoekactie op touw naar de overvallers. Daarbij werden omliggende korpsen geïnformeerd en werd assistentie vanuit de lucht verleend door een politie-helikopter.

Inbraak slaagt niet Rijnsburg (D1)
Inbrekers zijn er woensdagavond 23 januari niet in geslaagd in te breken in een woning aan de Koningin Wilhelminalaan. Ondanks dat met grof geweld werd geprobeerd een schuifpui en een achterdeur open te breken lukte ze het niet om binnen te komen. Pui en deur liepen daardoor wel forse schade op.

Inbraak slaagt niet Oegstgeest (D1)
Inbrekers zijn er woensdagmiddag of avond 23 januari niet in geslaagd in te breken in een woning aan de Frederik Hendriklaan. Op grove wijze werd geprobeerd een raam open te breken. Er brak wel een enkelsglas raam maar dankzij een bijzetslot op het raam kon deze niet geopend worden. Onverrichter zake zijn de inbrekers daarop weer vertrokken.

Verkeersongeval Leiderdorp (D3)
Een 67-jarige automobilist uit Roelofarendsveen is op woensdag 23 januari omstreeks 09.15 uur gewond geraakt toen hij werd aangereden door een 58-jarige automobiliste uit Leiderdorp. De automobiliste reed over de Simon Smitweg komende uit de richting van de Persant Snoepweg en week uit naar links om de automobilist in te halen. Tijdens het inhalen sloeg de 67-jarige automobilist linksaf om aan de andere zijde van de weg te parkeren. Hierdoor ontstond er een aanrijding. De automobilist liep een hoofdwond op en is voor behandeling naar het Rijnland Ziekenhuis gegaan.

Rijden onder invloed Hazerswoude-Rijndijk (D3)
De politie heeft op woensdag 23 januari omstreeks 21.10 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobilist werd staande gehouden op de Rijndijk voor een blaastest. Op het politiebureau werd een gehalte gemeten van 500 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van vijf uren.

Aanhoudingen Leiden (D4)
Rond 21:15 uur heeft de politie woensdagavond op de Morssingel twee jongens aangehouden. Het gaat om twee 18-jarige jongens uit Amsterdam die even eerder met nog een derde jongen betrokken waren bij een diefstal met geweld in de trein naar Schiphol. De drie hadden geprobeerd de tas van een 44-jarige reiziger te roven door vlak voordat de trein NS-station Leiden Centraal verliet, zijn tas te pakken. Het kwam tot een worsteling met de passagier en een conducteur, waarbij de eerste van de drie; een 19-jarige Amsterdammer, werd aangehouden. Doordat direct de politie werd gebeld en de signalementen van de andere twee werden doorgegeven, konden zij even later ook aangehouden worden. De drie zijn na hun aanhouding ingesloten in het politiebureau in Leiden.

Man ernstig gewond Leiden (D4)
Op de Oude Vest trof donderdagochtend 24 januari rond 01:00 uur de eigenaar van een daar gelegen café een man gewond aan, liggend op het wegdek. Direkt werden door hem ambulance en politie gewaarschuwd. De man bleek ernstige verwondingen, mogelijke steekwonden, in zijn buik te hebben en is voor medische behandeling naar het LUMC gebracht. Het gaat om een 37-jarige man uit Leiden. Onbekend is hoe de man zijn verwondingen heeft opgelopen. De politie gaat op zoek naar de man in wiens gezelschap hij die avond het café aan de Oude Vest bezocht heeft.

Arm uit de kom van agent Alphen aan den Rijn (D1)
De politie hield op woensdag 23 januari rond 16.00 uur op het asielzoekerscentrum aan de Eikenlaan een 39-jarige Angolees aan. De man maakte amok bij de receptie en de beveiliging van het centrum. Hij wilde de ruimten niet verlaten. Hij viel daarop de op het terrein een aanwezige hoofdagent van politie Hollands Midden aan. Bij de worsteling die daarop ontstond raakte de hoofdagent aan de schouder verwond. In het Rijnland Ziekenhuis werd een arm uit de kom vastgesteld. De Angolees werd door andere eenheden van de politie overmeesterd en aangehouden. Hij is ingesloten.

Van de weg geraakt Stolwijk (D2)
De politie heeft geassisteerd bij een ongeval op de kruising van de Populierenlaan en de Schoonhovenseweg. Een 54-jarige man uit Stolwijk raakte daar woensdagmorgen 23 januari gewond toen hij in de auto een blackout had. De man reed rond 10:10 uur in zijn auto toen hij op de kruising Populierenlaan Schoonhovenseweg de controle verloor. Hij wist niet goed na te vertellen hoe het ongeval gebeurde. Hij reed door een perkje tegen een geparkeerde auto en liep daarbij een hoofdwond op. Voor behandeling is hij naar het Groene Hart ziekenhuis overgebracht. Zijn auto was zwaar beschadigd en is weggesleept. De gelekte motorolie is door de brandweer opgeruimd.

Aanrijding Koningin Wilhelminasingel Waddinxveen (D2)
De politie heeft woensdagmorgen geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de Koningin Wilhelminasingel. Om 11:00 uur reed een 36-jarige vrouw uit Waddinxveen met de auto vanaf de Kon. Wilhelminasingel rechtsaf de Nassaulaan op. Daarbij liet ze een 75-jarige plaatsgenoot die met de Spartamet over het fietspad rechtdoor wilde, niet voorgaan. De man werd van zijn fiets gereden en raakte gewond in het gezicht. Hij is voor medische behandeling met de ambulance naar het Groene Hartziekenhuis in Gouda gebracht.