Ingezonden persbericht

WINS lanceert beveiligingsinformatiewebsite Security4u

Hillegom, 24 januari 2002: WINS, leverancier van Netwerk Enterprise Management tools, maakt u attent op het volgende:

WINS B.V. merkt de laatste maanden een enorme toename van virussen en andere beveiligingsproblemen. 'Er is een periode geweest dat toen wij onze nieuwsbrief verstuurden er gemiddeld 10 worm virussen per week binnenkwamen', zegt Hans Blaauw van WINS B.V. 'Omdat het veel capaciteit van onze computers vergt en omdat we zelf wel redelijk goed beschermd zijn (hard- en software firewall, registry bewaking, antivirus) kreeg ik het idee om een deel van onze website in te richten met security informatie. Natuurlijk zijn er al een aantal websites over beveiliging maar wij willen proberen informatie en producten te leveren waarmee bedrijven zich actief kunnen beveiligen of hun beveiliging kunnen testen. Uiteraard is er veel werk te doen omdat we willen bereiken dat mensen alleen nog maar op onze website hoeven te kijken om de juiste info te vinden'.

De mogelijkheden die de WINS security website biedt of gaat bieden:


- centrale plek waar update's van antivirus leveranciers opgehaald kunnen worden;
- centrale database met informatie over kwetsbaarheden in producten (zoals IE6 enz.);

- testen van beveiliging (computers, websites, antivirus oplossing);
- downloaden van beveiligingsproducten (antivirus, firewalls);
- overzicht van de laatste virussen;

- links naar virus databases;

- verzamelen van 'attack' informatie.

WINS B.V. beschikt altijd vrij snel over informatie inzake beveiligingsproblemen of kwetsbaarheden. 'Via een aantal van onze vaste softwareleveranciers (bijvoorbeeld eEye) krijgen we het laatste nieuws snel aangeleverd. Zo heeft eEye ook o.a. het probleem in Windows XP met UPnP ontdekt.'

De informatie is vanaf vandaag beschikbaar via: www.win-s.com/security4u

Over WINS
WINS B.V. is leverancier van diverse producten/diensten met een sterke focus op de zakelijke markt. WINS B.V. is opgericht in November 1996, met als doel om kwalitatieve producten/diensten te leveren met 'human touch' service.

WINS B.V. is gevestigd op de Pastoorslaan 28, 2182 BX Hillegom, Nederland. Enkele bedrijven waar WINS mee samenwerkt zijn: Northern Technologies, Executive Software, O&O Software, SURFdiensten, O&O Software, eEye en BEI Corporation.

Contactinformatie:
WINS B.V.
Hans Blaauw
Tel. 0252 - 53 33 33
blaauwh@win-s.com