Ingezonden persbericht

Persbericht

Information Builders' WebFOCUS verrijkt Microsoft SharePoint® Portal Server met real-time informatie

Amstelveen, 22 januari 2002 Information Builders, toonaangevend in Business Intelligence oplossingen voor real-time informatiedistributie over het web, introduceert WebFOCUS WebParts voor directe integratie van business intelligence met Microsoft's SharePoint Portal Server.

Met de Microsoft SharePoint Portal Server kunnen bedrijven gemakkelijk informatie vinden, delen en publiceren via één oplossing die functionaliteit voor het eenvoudig creëren van corporate web-portals combineert met zoekfuncties voor enterprise-content en functies voor documentbeheer. WebFOCUS voegt daar nu business intelligence functionaliteit aan toe. WebFOCUS maakt het immers mogelijk om real-time informatie te leveren aan gebruikers van portal-producten van derden, zoals SharePoint, door functionaliteit voor rapportage en bedrijfsanalyse toe te voegen aan hun portals.

"SharePoint Portal Server biedt medewerkers een effectieve manier om informatie te vinden, te delen en om samen te werken binnen een organisatie", zegt Gary Goldberg, die de WebFOCUS Applications Division van Information Builders leidt. " Dat is waar onze samenwerking om draait en illustreert tegelijk de kern van onze strategie met WebFOCUS real-time rapporten en analysemogelijkheden bieden aan mensen die tijdig goedonderbouwde zakelijke beslissingen moeten nemen."

"We zijn uitermate verheugd dat Information Builders zich op het platform van de SharePoint Portal Server richt", zegt Gytis Barzdukas, productgroepmanager van de Portal Business Group bij Microsoft. "Met WebFOCUS kunnen klanten hun rapportagemogelijkheden snel uitbreiden om zo over alle bedrijfsystemen heen informatie terug te vinden, te analyseren en te rapporteren. Op die manier halen ze veel meer rendement uit het gebruik van hun SharePoint Portal Server."

Information Builders
Information Builders is toonaangevend in Business Intelligence oplossingen voor real-time informatiedistributie over het web. Information Builders heeft het hoofdkantoor in New York, het hart van de Amerikaanse economie, en helpt bedrijven en instellingen bij het verbeteren van hun kritische bedrijfsprocessen door data te transformeren in bruikbare informatie en deze via het internet te bezorgen bij medewerkers, managers, partners en klanten. Met behulp van de veelbekroonde WebFOCUS-oplossing distribueert Information Builders informatie voor meer dan 11.000 klantensites overal ter wereld, waaronder de meeste Fortune Top100-bedrijven en alle Amerikaanse overheidsdiensten. Het bedrijf heeft wereldwijd 2.000 professionals in dienst en realiseerde in 2000 meer dan 300 miljoen dollar aan omzet. Meer informatie is te vinden op www.informationbuilders.nl.

Microsoft
Microsoft (Nasdaq 'MSFT') is wereldwijd marktleider in software, services en Internet-technologie voor persoonlijk en zakelijk gebruik. Het bedrijf levert een brede reeks producten en diensten, speciaal ontwikkeld om mensen meer mogelijkheden te bieden met krachtige software waar, wanneer of op welke apparatuur dan ook.

# # #
Trademarks: This press release refers to numerous products by their trade names. In most cases, their respective companies claim these designations as trademarks or registered trademarks

Perscontacten:
Marianne Jelgerhuis
(020) 456 33 67
marianne.jelgerhuis@ibi.nl
www.informationbuilders.nl

Theo Loth
0653 497 173
theo.loth@loth.nl