LTO Nederland

OvN

Week van het Platteland in juni

Donderdag 24 januari 2002 - De Week van het Platteland, een jaarlijks evenement in het kader van de campagne Boeren en tuinders, Ondernemers van Nature, wordt dit jaar gehouden van vrijdag 21 tot en met vrijdag 28 juni.
Werd de Week in voorgaande jaren traditioneel gehouden in september, dit jaar is ervoor gekozen het evenement in de zomerperiode te laten plaatsvinden, waardoor meer sectoren kunnen inhaken op het programma.

In de Week van het Platteland organiseren boeren en tuinders in samenwerking met tal van (maatschappelijke) organisaties honderden verschillende activiteiten. Enkele honderdduizenden bezoekers trekken in die week naar het platteland om kennis te maken met het werk van boeren en tuinders.
Boeren en tuinders vinden het belangrijk met burgers in gesprek te raken en hen te laten zien hoe in de Nederlandse land- en tuinbouw wordt gewerkt. Voor de meeste bezoekers is het een openbaring om te zien hoe enthousiast en betrokken de agrarische ondernemers met hun werk bezig zijn en daarmee het platteland inkleuren.

Momenteel bereiden de boeren en tuinders van de LTO-organisaties een afwisselend programma voor samen met scholen, bibliotheken, agrarische jongeren, agrarische vrouwen, zorgboeren en biologische boeren. Op de site www.ondernemersvannature.nl vindt u alle informatie over de Week van het Platteland en de overige campagne-activiteiten.

Nadere informatie: Herman van Dinther, projectleider campagne (tel. 0621212404)

Wilt u hierop reageren? Stuur dan uw e-mail naar: info@lto.nl

(Auteur: LTO-Nederland)