Gemeente Leeuwarden

Schepenbuurt wint stimuleringspremie Wijk & milieu

Cheque wijkcomité Woensdagavond 23 januari heeft milieuwethouder Hetty Hafkamp tijdens het duurzaamheidsdebat Wijk & milieu een stimuleringspremie van 1.150 uitgereikt aan het wijkcomité Schepenbuurt. De Schepenbuurt ontving de prijs voor het projectidee om bij 47 laagbouwwoningen in de wijk duurzame en milieubesparende maatregelen te treffen. Daarmee wil het wijkcomité naast een kostenbesparing ook bewustwording creëren bij de wijkbewoners. Bijzonder aan het voorstel is dat het om huurwoningen gaat.

Het duurzaamheidsdebat werd bezocht door zon 50 personen uit de stad en de omliggende dorpen. Iedereen kon namens eigen buurt of dorp een projectidee indienen. Dit resulteerde in ruim 30 voorstellen voor wijkgerichte, duurzame projecten.

Dit jaar en komend jaar wil de gemeente naast het project Duurzaam en veilig wonen in de Vosseparkwijk nog drie milieuprojecten uitvoeren in de Leeuwarder buurten en dorpen. Daarvoor heeft het stadsbestuur 17.500 per project gereserveerd. De wijkpanels en dorpsbesturen kunnen nog tot 1 mei 2002 een voorstel indienen.