Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-01-2002
Extra persbericht stad Utrecht, 11.55 uur

Overvallers aangehouden

UTRECHT De recherche van het district Marco Polo heeft zes personen aangehouden die worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de overval op een woning aan de Uniceflaan in Utrecht.

Op zondagavond 30 december 2001 werden omstreeks 20.30 uur een 81-jarige vrouw en haar 43-jarige werkster in een woning aan de Uniceflaan overvallen door toen twee onbekende mannen. Onder bedreiging van vuurwapens werd de 81-jarige vrouw gedwongen geld af te geven en doorzochten de overvaller de gehele woning. Omdat de overvallers kennelijk te weinig buit hadden werd een gedeelte van de inboedel vernield en de vrouwen mishandeld. In het programma Opsporing Verzocht van maandag 21 januari 2002 werd aandacht besteed aan de overval. In totaal kreeg de politie 18 tips binnen waarvan twee tips het inmiddels gestarte onderzoek naar de daders bevestigde.

Op woensdag 23 januari heeft de politie 6 personen aangehouden. Het betreft een 43-jarige vrouw, een 15 en 16-jarige jongen en drie mannen van 19, 20 en 53 jaar oud. Alle verdachten komen uit Utrecht en worden verdacht van betrokkenheid bij de overval. In de woning van de 53-jarige verdachte werd een groot aantal gestolen goederen aangetroffen.

De politie sluit niet uit dat de verdachten ook verantwoordelijk zijn voor andere overvallen en berovingen.