Circuit Park Zandvoort

Goede vooruitzichten voor DTCC 2002

Goede vooruitzichten voor DTCC 2002 23 January 2002 - Waar het nieuws de laatste tijd werd overheerst door berichten over een mogelijke economische teruggang in de nasleep van de dramatische gebeurtenissen in de U.S.A., september 2001, blijken de Nederlandse autorensport en de daarin actieve teams, rijders en sponsors over aanzienlijke veerkracht te beschikken. De onlangs door Circuit Park Zandvoort gelanceerde, gebundelde aanpak van marketing, publiciteit en promotie rond haar grote evenementen en de daarin acterende raceklassen onder de naam "DPP/Dutch Power Pack" slaat aan. De vooruitzichten voor het nieuwe raceseizoen zijn dan ook goed te noemen en hetzelfde geldt voor het DTCC/Dutch Touring Car Championship, de Koningsklasse van de Nederlandse toerwagenracerij.

Nieuw reglement
Het nieuwe technische reglement geeft een verruiming voor wat betreft de in te zetten auto's. Met name het mogen vergroten of verkleinen van de cilinderinhoud van motoren tot de vereiste 2000cc, geeft mogelijkheden om meer verschillende automerken en -types in te zetten. De merkenkeuze neemt dus toe, wat voor de privé rijder betekent dat hij/zij meer kansen heeft om een gebruikte racewagen tegen een aantrekkelijke prijs aan te schaffen en daarmee de instapkosten aanmerkelijk te verlagen.

Deelnemende merken
Per verzenddatum van dit persbericht was in elk geval bekend, dat de merken BMW, Renault en Lexus weer van de partij zullen zijn. Ze worden ingezet door dealer-/importeurteams en privateers. Ook is de kans groot dat de Mitsubishi Carisma's GDI terugkeren. Voorts worden in het privateers kamp plannen gesmeed voor de inzet van Honda en Volkswagen Golf GTI.

Kalender
Het DTCC komt in 2002 acht keer in actie en wel op de volgende data en circuits:

Datum Evenement Circuit

---

---

---

30 maart/1 april Paasraces Zandvoort
27-28 april t.b.n. Assen
18-20 mei Pinksterraces Zandvoort
13-14 juli t.b.n. Assen
10-11 augustus Marlboro Masters of F3 Zandvoort 7-8 september Trophy of the Dunes Zandvoort
28-29 september t.b.n. Nürburgring
12-13 oktober Finaleraces Zandvoort
Publieksvriendelijker tijdstip 'Pitwalk' op de racedagen In 2002 zal het publiek voor het eerst op de middag van de racedag de pits kunnen bezoeken. Daarmee wordt het nabij bekijken van de racewagens in de vaak zeer professioneel ingerichte pits, het ontmoeten van coureurs en het verzamelen van handtekeningen voor veel meer mensen bereikbaar dan voorheen, toen de pitwalk nog in de ochtenduren werd gehouden.

Voordelen voor 'privateers'
Naast de mogelijkheid om met een gebruikte racewagen deel te nemen, zijn er voor de privé rijder (of 'privateer') nog meer aantrekkelijke voordelen verbonden aan deelname in het DTCC. De klasse staat bol van de publiciteit, waaronder 6 uur televisie met extra aandacht voor privateers, hetgeen een uitstekende tegenwaarde voor sponsors oplevert. Daarnaast zijn er het lagere inschrijfgeld, de eigen pitsbox, deelname aan Pitwalks, het Privateers Kampioenschap met eigen podium en het prijzengeld. Omdat er tevens een bandenlimiet per weekend geldt komen de kosten op een, voor een dergelijke professionele klasse, bijzonder aantrekkelijk niveau te liggen, niet eens zo ver verwijderd van wat deelname in een merkencup zou kosten.

Goede vooruitzichten voor DTCC 2002

Zandvoort Festival of Speed

Dutch Track Days Club presenteert kalender 2002

© Copyright 2002, Circuit Park Zandvoort