Partij van de Arbeid

Den Haag, 24 januari 2002

Is dit alles? PvdA in debat over toekomst studiefinanciering

Onder het motto "Is dit alles?" organiseert de Tweede-Kamerfractie van de PvdA de komende maanden in samenwerking met plaatselijke PvdA-afdelingen een debatreeks over studiefinanciering. In zeven studentensteden gaat Tweede-Kamerlid Peter Rehwinkel met studenten in debat over de toekomst van onder andere de studiefinanciering, de financiële positie van studenten, de tegemoetkoming studiekosten en de OV-Studentenkaart. Studenten en andere geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd aan deze debatten deelnemen.

Vorig jaar is een nieuwe Wet op studiefinanciering in werking getreden, de WSF2000. De wet had voor studenten een aantal versoepelingen in petto. Zo is de termijn waarin studenten hun diploma moeten halen verruimd naar tien jaar. Maar met een nieuwe wet mag het denken niet stoppen, vindt de PvdA. Kortom: Is dit alles? Wat is nodig voor de toekomst? Wat kan beter? Blijft de OV-Studentenkaart ook na volgend jaar bestaan? Hoe is het gesteld met de financiële positie van de student? Wat zijn de gevolgen van de studiefinanciering van bachelor master? Blijft het onderwijs toegankelijk als er topcollegegelden worden gevraagd? Peter Rehwinkel gaat aan de hand van prikkelende stellingen het debat aan. Met studenten, maar ook met andere betrokkenen, zoals docenten, bestuurders van hogescholen en universiteiten en lokale politici.

Het volgende debat in de reeks is in Utrecht op maandag 28 januari van 15.30- 17.30. Locatie: Kargadoor, Oudegracht 36. De toegang is gratis. Naast Peter Rehwinkel zijn te gast Sofie Joosse (voorzitter LSVb), Omar Ramadan (jongste PvdA-kandidaat voor Tweede Kamer en oud JS-voorzitter) en Carlo van Dijk (lid universiteitsraad). Gespreksleider is Fransien van ter Beek (voormalig voorzitter van de LSVb).

Het volgende debat vindt plaats in Nijmegen op maandag 25 februari a.s.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter Rehwinkel, bereikbaar via het telefoonnummer 070-318 2750 of 06-53717370 of met de coördinator van het Utrechtse debat, Anneke Hermsen: 06-19338434.