Persberichten politie Rivierenland

---

Donderdag, 24 januari 2002

---


*
Verkeersongeval op Rijksweg A12
ZEVENAAR - Op 24 januari vond rond 08.00 uur een verkeersongeval plaats op de Rijksweg A12 bij Zevenaar een verkeersongeval plaats, waarbij drie auto's betrokken waren. De auto's raakten zwaar beschadigd. Twee personen werden met nekletsel overgebracht naar ziekenhuizen in Arnhem en Winterswijk. Als gevolg van dit ongeval ontstonden er lange files in de richting van Arnhem. Verlichtingscontrole in Zevenaar
ZEVENAAR - De politie Rivierenland heeft op 24 januari tussen 06.45 uur en 08.15 uur een verlichtingscontrole gehouden op de Babberichseweg in Zevenaar. Er werden 120 fietsers en bromfietsers en vijf auto's gecontroleerd. Er werden 25 bekeuringen uitgeschreven. Aan de actie werd meegewerkt door elf medewerkers van de politie.
Verkeerscontroles
BEMMEL - Door de politie Rivierenland werden op 23 en 24 januari enkele verkeerscontroles uitgevoerd.
Op 23 januari werd in de ochtendspits gecontroleerd op het rijden door rood op de kruising Papenstraat-Van Elkweg te Bemmel. Hier werden drie bestuurders van personenauto's bekeurd. Op 23 januari werd rond het tijdstip dat de scholen uitgaan gecontroleerd bij de verkeerslichten bij de oversteekplaats op de Langstraat te Gendt. Hier werd één overtreding geconstateerd. Op 24 januari vond op de Karstraat te Huissen een verlichtingscontrole plaats die vooral gericht was op fietsverkeer (o.a. schoolgaande jeugd). Van de vijftig gecontroleerde fietsen bleek in tien gevallen de verlichting niet naar behoren te functioneren. In die gevallen werd een bekeuring uitgeschreven. Onbekende persoon in de woning
HUISSEN - Op 23 januari `s middags kreeg een bewoonster (leeftijd niet bekend) van Achter de Gracht te Huissen bezoek van een onbekende man. Na aanbellen vroeg hij of hij de woning binnen mocht komen. De bewoonster liet de man de woning binnen. Uit het gesprek bleek dat hij op de hoogte was van persoonlijke omstandigheden van de bewoonster. Tevens vroeg de man of de bewoonster geld in huis had. Toen zij daarop ontkennend antwoordde verliet de man de woning. De man toonde geen legitimatie en legde niet uit wat de reden van zijn komst was.
Hoewel er geen goederen werden ontvreemd adviseert de politie geen onbekende personen in de woning toe te laten die zich niet kunnen legitimeren.
Met alcohol achter het stuur
DUIVEN - Surveillerende politie-ambtenaren zagen op 23 januari rond 19.45 uur op de Rivierweg te Westervoort een personenauto slingerend over de weg rijden. De agenten die met een opvallende politie auto achter de slingerende auto reden gaven een stopteken doch daar werd niet op gereageerd. Omdat de bestuurder nagenoeg de gehele rijbaan nodig had, hebben de agenten de blauwe zwaailampen van de dienstauto in werking gesteld waarna de bestuurder zijn auto tot stilstand bracht. Toen de agenten de man aanspraken roken zij een alcohollucht. De bestuurder, een 48-jarige inwoner uit Westervoort, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau van politie te Duiven. Daar bleek, na een gehouden ademanalysetest dat de man 1.40 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. Snelheidcontroles
BEMMEL/HUISSEN/GENDT - Op 22 januari werd door de politie Rivierenland op twee plaatsen een snelheidscontrole uitgevoerd. Op de Van Elkweg te Bemmel werd tussen 07.45 en 09.00 uur gecontroleerd op het gedeelte waar, in verband met de aanleg van de Betuwelijn, een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur van kracht is. Van de 823 gecontroleerde voertuigen reden er 26 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 65 kilometer per uur.
-Tussen 09.30 en 10.30 uur werd gecontroleerd op de Hoeve te Huissen waar een maximum snelheid geldt van 50 kilometer per uur. Hier reden 18 van de 83 gecontroleerde voertuigen te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg maar liefst 91 kilometer per uur.
-Op 22 januari werd vond een rood-lichtcontrole plaats op de Langstraat te Gendt. Hier werden twee bestuurders geverbaliseerd wegens het rijden door rood.
Verder werden bij een verkeerscontrole op de Nielant te Huissen vijf bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, eenmaal voor een niet-APK gekeurde personenauto en eenmaal wegens een onverzekerde personenauto. Verkeersongeval met letsel
AERDT - Bij een verkeersongeval op de Aerdtsedijk in Aerdt zijn drie personen gewond geraakt. Een auto, bestuurd door een 43-jarige vrouw uit Aerdt (met een zevenjarig meisje uit Aerdt als inzittende), hield mogelijk onvoldoende rechts, waardoor er een botsing plaatsvond met een auto die werd bestuurd door een twintigjarige vrouw uit Aerdt. De drie betrokkenen zijn gewond overgebracht naar het streekziekenhuis Zevenaar.
---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl