Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 24-01-2002
1e Persbericht 24 januari 2002


Politieberichten

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Woensdagavond rond 18.25 uur zijn op de 2e Lieven de Keylaan drie jongens, 14,15 en 17 jaar, uit Eindhoven aangehouden. Zij hadden daar een 49-jarige fietser uit Eindhoven van zijn fiets getrapt. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat de 17-jarige jongen de fietser van zijn fiets had getrapt. De 14 en 15 jarige zijn na verhoor heengezonden. De 17-jarige verdachte is voor verdere afhandeling overge-dragen aan buro Halt.

Eindhoven: Verdachte mishandeling aangehouden
Woensdagavond rond 20.15 uur is op de Mathildelaan een 22-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Even daarvoor had hij op de Lemmenslaan zijn 20-jarige ex-vriendin mishan-deld en met de dood bedreigd. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte belediging aangehouden
Woensdagavond om 19.55 uur is op de Smuldersweg een 34-jarige automobilist uit Eindho-ven aangehouden. Hij kreeg daar een bekeuring voor een parkeerovertreding. De man was het daar niet mee eens en voegde zeer onwelvoeglijke taal naar de agent. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verlichtingscontrole
Woensdagavond is op het Stationsplein, de Vestdijk en het Stratumseind een verlichtings-controle gehouden. 14 fietser kregen een proces-verbaal voor het niet voeren van de juiste verlichting.

Eindhoven: Aanrijding met gewonde
Woensdagavond rond 23.05 uur raakte bij een aanrijding op de Hoogstraat een 66-jarige voetgangster uit Eindhoven gewond. De vrouw stak daar plotseling de weg over. Op dat moment reed daar een 41-jarige automobilist uit Eindhoven. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw klaagde over pijn aan haar been. Zij is overgebracht naar het Anna ziekenhuis.

Eindhoven: Verdachte diefstal uit auto aangehouden Donderdagmorgen rond 0.20 uur is een 39-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Even daarvoor had hij op de Gerard Davidstraat een auto opengebroken. De gewaarschuwde politie trof de man op de Kaapseweg aan. Bij verdachte zijn een schroevendraaier, 2 cd-plaatjes en een zonnebril aangetroffen en inbeslaggenomen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Aanrijding met gewonde
Woensdagavond rond 19.30 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Lucas Gasselstraat van Hoofstraat een 42-jarige bromfietser uit Helmond gewond. Hij reed over de Lucas Gasselstraat naar genoemde kruising. Op de kruising sloeg hij rechtsaf en verleende niet de vrije doorgang aan een 21-jarige automobilist uit Helmond die rechtdoor reed. De bromfietser klaagde over een pijnlijke knie en onderbeen.

Helmond: Bromfietscontrole
Woensdagmiddag is op de Kasteel Traverse een bromfietscontrole gehouden. 8 bromfietsers kregen een proces-verbaal voor: 2x rijden door roodlicht; 2x het niet dragen van de kinband helm; 2x een te hoog vermogen, 1x niet de rijbaan gebruiken en 1x geen bromfietscertificaat.

Geldrop: Inbraak in een woning
Woensdag tussen 13.00 en 17.05 uur is ingebroken in een woning aan het St. Jozefplein. De voordeur is opengebroken. Uit de woning is geluidsapparatuur, geld, een gsm en een heren-horloge gestolen.

Geldrop: Verdachten inbraak in woning aangehouden Woensdagavond rond 22.45 uur zijn twee mannen 30 en 32 jaar, uit Helmond aangehouden. Even daarvoor zag een getuige dat er was ingebroken in een woning aan de Pieter Nuysstraat. De verdachten zijn in een auto weggereden. De gewaarschuwde politie trof beiden in de auto op de Sluisstraat aan. De in de auto aangetroffen gripzakjes met hennep en een CS-gas spuitbusje zijn inbeslaggenomen. De verdachten zijn overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau

Heeze: Bromfietscontrole
Woensdagmiddag is op de Jan Deckersstraat een bromfietscontrole gehouden. 16 bromfiet-sers kregen een proces-verbaal voor: 2x geen helm; 8x een te hoog vermogen; 4 geen bromfietscertificaat; 1x niet tonen van het verzekeringsbewijs en 1 bromfiets is inbeslag-genomen. Het framenummer bleek te zijn overgeslagen. De bromfiets is voor nader onder-zoek overgebracht naar het politiebureau.

Heeze: Snelheidscontrole
Naar aanleiding van klachten uit de buurt is woensdagavond op de Emmerikstraat een snelheidscontrole gehouden. 53 voertuigen zijn gecontroleerd. 2 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u.

Asten: Inbraak in woningen
Woensdag tussen 8.30 en 22.45 uur is ingebroken in twee woningen aan de Elstar. Aan de achterzijde van de woningen is een raam opengebroken. Uit de woningen is geluidsappara-tuur en geld gestolen.

Gemert: Verdachte aangehouden
Donderdagmorgen om 1.40 uur is in een woning aan de Macropediusplantsoen een 18-jarige vrouw zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. Op vordering van de 62-jarige bewoner weigerde zij daar de woning te verlaten. Zij hadden onenigheid gekregen over het door haar betaalde kostgeld. Tijdens de ruzie vernielde zij een raam. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.