IBM

Het uitbesteden van informatietechnologie als strategische keuze

Oscar Boesenach, Country Executive SO, over IBM's visie op Strategic Outsourcing:

Wanneer besteedt u iets uit? Als u tijdelijk even krap in de capaciteit zit. Als u iets nieuws wilt beginnen waarvoor u de mensen niet in huis hebt. Als u iets gedaan wilt krijgen tegen een vooraf afgesproken serviceniveau en tegen budgetteerbare kosten. Allemaal traditionele argumenten voor outsourcing. Op zichzelf valide argumenten, maar ik daag u uit uw horizon te verbreden.

Want de meeste ondernemingen zitten tegenwoordig in een IT-spagaat. Enerzijds beseffen ze dat informatietechnologie het fundament vormt van hun totale bedrijfsvoering én de middelen biedt om zich te onderscheiden van de concurrentie. Anderzijds weten ze dat IT niet in hun bloed zit. Excelleren in uw vakgebied dat zit in uw bloed. Maar wat moet u als u ziet dat u met internettechnologie zo veel stappen vooruit kunt zetten? Terwijl uw IT-afdeling nog maar net is bijgekomen van de vorige bijscholingscursus?

Tijdelijke krapte is tegenwoordig permanente schaarste. En met het huidige tempo van technologische ontwikkeling kunt u elk jaar wel iets nieuws beginnen. Dan is het zaak niet alleen het beheer van uw ICT-infrastructuur uit te besteden om daar afgesproken serviceniveaus en beheersbare kosten voor terug te krijgen. Dan is het zaak in zee te gaan met een partner die wel raad weet met de dynamiek in de IT-markt sterker nog, daar deel van uitmaakt en die u tot in lengte van dagen (met andere woorden, op strategisch niveau) ondersteunt in uw IT-beslissingen. En voor u investeert om die beslissingen vervolgens tot hun recht te laten komen. Kortom, een partner die excelleert op IT-gebied. Een partner die outsourcing als kernactiviteit heeft.

Daarom heeft IBM het concept van strategic outsourcing geïntroduceerd. Strategic outsourcing is meer dan eenvoudig uitbesteden. Het gaat uit van een relatie die verder reikt dan het overnemen van automatiseringstaken, bedrijfsmiddelen of personeel. Een strategische IT-partner denkt mee over de herstructurering van bedrijfsprocessen. Gaat met kennis van uw branche op zoek naar de beste manieren om technologie efficiënt en klantgericht in te zetten. Heeft de middelen, de kennis en de vaardigheden in huis om een complete IT-infrastructuur in te richten, te exploiteren en mee te laten groeien. En bereidt u voor op de toekomst door innovatieve implementaties van e-business-oplossingen.

Dankzij strategic outsourcing kan een organisatie versneld de transformatie doormaken naar e-business. U zegt wat u wilt hebben en vervolgens zorgt de outsourcing-partner ervoor dat u dat krijgt. Natuurlijk vergt zon omslag een investering. Aan de andere kant kunnen bedrijven door strategic outsourcing kosten besparen en efficiencyvoordelen behalen. En misschien nog het belangrijkste ze worden in de gelegenheid gesteld om voortaan snel te schakelen in een dynamische markt.

Meer weten?
Voor meer informatie kunt u gaan naar ibm.com/services/nl of contact opnemen met met Oscar Boesenach, oscar_boesenach@nl.ibm.com.