Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-01-2002
Persberichten district Maastricht (HP 13.30 uur) Donderdag 24 januari 2002

Maastricht, alcoholcontroles tijdens BBB-beurs; Woensdagavond 23 januari 2002 zijn tijdens de BBB-beurs in het Mecc te Maastricht rondom dit gebouw alcoholcontroles gehouden. Drie automobilisten werden bekeurd wegens het rijden onder invloed. De alcoholcontroles werden gehouden tussen 17.00 en 19.30 uur op de Randwijcksingel en de Universiteitssingel. 246 automobilisten werden onderworpen aan een alcoholblaastest. Drie daarvan bleken alcohol gedronken te hebben. Zijn werden meegenomen naar het politiebureau waar zij hun medewerking moesten verlenen aan een ademanalyse. Bij twee bestuurder bleek het zich te handelen om een kleine overschrijding van het maximaal toegestane alcoholpromillage Zij kregen een transactievoorstel aangeboden van 190 euro waarmee zij door betaling daarvan een verdere strafvervolging door de Officier van Justitie kunnen voorkomen. Tegen een derde automobilist werd proces-verbaal opgemaakt in het kader van snelrecht. Hij stopte op de Universiteitsingel net voor de controleplaats en wisselde daarna van plaats met een passagier. Dit werd echte gezien door een van de controlerende politieagenten waarna een controle plaatsvond waarui het alcoholgebruik bleek. Hij zal een schikking van de Officier van Justitie gepresenteerd krijgen.

Maastricht, winkeldiefstal:
Een 34 jarige inwoner van Maastricht is woensdag 23 januari 2002 door de politie bekeurd nadat hij in een kledingwinkel in de Brusselsepoort te Maastricht betrapt werd bij het plegen van een winkeldiefstal. Personeel van de kledingwinkel zag de man woensdagmiddag omstreeks 16.30 uur ondergoed wegnemen en daarna de kassa van de winkel passeren. Bij de uitgang werd hij ter verantwoording geroepen. Hij bleek voor bijna 30 euro aan ondergoed weggenomen te hebben. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het bureau waar tegen hem proces-verbaal in het kader van snelrecht werd opgemaakt. Hij kreeg een boete opgelegd van euro 130. Na verhoor kon de inwoner huiswaarts. Het gestolen ondergoed is inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Maastricht, snelheidscontrole:
Woensdagmiddag 23 januari 2002 heeft tussen 13.45 een 15.15 uur een snelheidscontrole plaatsgevonden op de Brusselseweg te Maastricht. De radarauto controleerde daar de snelheid van 626 langsrijdende motorvoertuigen. 75 bestuurders bleken harder te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km per uur. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd.

Maastricht, dronkeman baldadig:
Een 19 jarige inwoner van Amsterdam is donderdagmorgen 24 januari 2002 op de Markt te Maastricht door de politie aangehouden wegens baldadigheid.
Een politiepatrouille zag omstreeks 05.20 uur op de Markt een man een fiets optillen en deze tegen een ruit van een café gooien. De ruit bleef gelukkig intact en er werd verder ook geen schade aangericht. De man werd door de politie ter verantwoording geroepen. Hij bleek behoorlijk wat aan Bacchus geofferd te hebben. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij ter ontnuchtering werd ingesloten. In de loop van donderdagmorgen werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg in het kader van afhandeling snelrecht een dagvaarding uitgereikt waarbij hij zich op korte termijn bij de Officier van Justitie moet verantwoorden.