Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-01-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 14.15 u) Donderdag, 24 januari 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen woensdag op diverse locaties in Heerlen (Kerkraderweg, Oogstweg, Caumerweg en Benzenraderweg) radarsnelheidscontroles gehouden. Totaal werden 828 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 134 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km p/u.

Heerlen; verdovende middelen
De politie die afgelopen woensdagavond op de Saroleastraat in Heerlen tussen een aantal personen een drugsdeal vermoedde, hield een van hen, een 17-jarige jongen uit Heerlen aan. Die bleek bij nader onderzoek bijna vier gram cocaine bij zich te hebben. De verdovende middelen werden inbeslaggenomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Hoensbroek; aangehouden
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht kreeg de politie een melding dat op de Oranjestraat in Hoensbroek iemand liep die aan sloten van geparkeerde autos aan het morrelen was. De politie die terplaatse ging trof op de Prins Hendrikstraat bij een geopende geparkeerde auto een 22-jarige man uit Hoensbroek aan. Die werd dan ook op verdenking van poging diefstal door middel van braak aangehouden. De auto-eigenaar heeft daarvan vannacht aangifte gedaan. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.