Ingezonden persbericht

M-TEC WIRELESS geeft de eerste publieke demonstratie van 5GHz OFDM technologie in Europa

Mechelen, 24 januari 2002 - Vandaag gaf M-TEC WIRELESS, een pionier in breedband draadloze LANs (Local Area Networks) de eerste publieke demo in Europa, gebruik makend van 5 GHz en OFDM technologie. Dit laat toe om draadloos snelheden te halen van 54Mbps of hoger. De demonstratie toonde de transmissie van een video signaal. Een MPEG clip werd draadloos verzonden van de ene kant van de zaal naar de andere.

De demo van het widebeam prototype gebeurde op de conferentie 'Generating Revenue from wireless LAN services' in Londen, waar M-TEC WIRELESS sponsor en panel moderator was.

Volgens industrie analisten wordt 5GHz/OFDM de volgende generatie technologie voor breedband draadloze LAN. Bit rates van 54 Mbps of hoger betekenen bijvoorbeeld dat transmissie van verschillende hoge kwaliteits-videokanalen tegelijk mogelijk is.

Reinhilde Alaert, Sales and Marketing Manager of M-TEC WIRELESS commentarieert: 'Voor de demonstratie hadden we onze widebeam modules ingebouwd in een set top box. Dit is echter maar één van de mogelijke toepassingen. Onze specialisatie in breedband draadloze LAN technologie en onze ervaring in het samenbrengen van de juiste bouwblokken in een vroeg stadium, laat aan OEM fabrikanten toe hun time-to-market sterk te reduceren. Zij zoeken naar een flexibele module die eenvoudig kan geïntegreerd worden in een waaier van producten voor de eindgebruiker. Wij bieden hen die oplossing.'

William Watté, General Manager van M-TEC WIRELESS voegt hieraan toe: 'Op deze conferentie ontmoetten industrieleiders elkaar om over de laatste stand van de technologie te debatteren en over de impact ervan op ons dagelijks leven op korte en lange termijn. Een van de belemmeringen voor de verspreiding van breedband draadloze LAN zijn de standaardisatie discussies. Met onze softwareconfigureerbare architectuur, kunnen wij HiperLAN/2, IEEE 802.11a en toekomstige standaarden aan. Deze conferentie was dan ook het perfecte forum voor de demonstratie van de mogelijkheden van onze technologie.'

M-TEC WIRELESS ontwikkelt en verkoopt widebeam modules, gebaseerd op 5GHz en OFDM technologie, voor het bouwen van breedband draadloze communicatie netwerken van de volgende generatie. De widebeam modules zijn afgestemd op OEM fabrikanten van residential gateways, WLAN toegangspunten, Netwerk Interface kaarten, kabeltelevisie toegangspunten in huis, set-top boxes, enz. De modules kunnen via software aangepast worden aan verschillende standaarden zoals HiperLAN/2 en IEEE 802.11a.
M-TEC WIRELESS is een spin-off van de M-TEC GROUP. De groep ontwerpt en levert netwerkoplossingen voor breedband telecommunicatie netwerken en industriële energie netwerken en heeft meer dan 50 jaar ervaring in het verwerven van nieuwe technologie en die om te zetten in commerciële producten. De groep startte als leverancier voor industriële energie netwerken. Vandaag is de groep daarnaast ook leverancier voor state-of-the-art breedband telecommunicatie netwerken. Draadloos was de volgende logische stap, met de recente oprichting van M-TEC WIRELESS.

Voor meer informatie, bezoek de M-TEC WIRELESS web site op http://www.mtecwireless.com/.

###
# You qualify for this mail because of previous contacts with # the M-TEC GROUP or one of its subsidiaries. If you do not # wish to receive anymore announcements from M-TEC WIRELESS, # please reply to info@mtecwireless.com with REMOVE in the subject. ###

Reinhilde Alaert
Marketing Manager
M-TEC WIRELESS
reinhilde.alaert@mtecgroup.com
Visit us at:
M-TEC WIRELESS, member of the M-TEC GROUP
Designing Network Solutions, for People, by People. Tel. +32 (0)15 20.95.75 - Fax. +32 (0)15 20.96.24
Visit our website at: