Korps: Friesland, plaats: Friesland 24-01-2002
Politieberichten van 24/1 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Sneek: onder invloed
Donderdag omstreeks 05.15 uur werd in de Jan Kannekenweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 20-jarige inwoner van Zwolle, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 420 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 4 uren. Tevens bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Ook hiervoor kreeg de man een bekeuring.

Morra: inbrekers aangehouden
Donderdag omstreeks 04.35 uur werd op de Lauwersseewei onder Morra een personenauto gecontroleerd. In de auto zaten drie mannen, te weten 29, 20 en 22 jaar, allen uit het Poolse Radom. In de auto werden 7 radio/cd-spelers aangetroffen, die kort daarvoor waren gestolen uit auto`s. De eigenaars van de gestolen goederen moeten nog worden gehoord. In ieder geval komt één van de radio`s uit een auto, die geparkeerd stond in Oudwoude. De verdachten hebben allen de Poolse nationaliteit. Zij zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau, alwaar ze zijn ingesloten. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Leeuwarden: caravan in brand
Donderdag omstreeks 05.20 uur kwam er een melding binnen dat een caravan, staande nabij de broeikassen Achter de Hoven in de brand zou staan. Ter plaatse bleek de caravan in lichterlaaie te staan. Op het moment van de brand was niemand in de caravan aanwezig. De brandweer heeft het vuur geblust. De caravan brandde in zijn geheel uit. Door wie de caravan werd gebruikt en wie de eigenaar was, is nog niet bekend. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend

Drachten: diefstal auto
Donderdag omstreeks 08.30 uur werd een diefstal gepleegd bij een bedrijf aan het Anker. Een vrouw, naar later bleek een 35-jarige inwoonster van Drachten, liep het bedrijf binnen en nam uit de jassen, die in de garderobe hingen, verschillende goederen weg. Ook nam zij uit één van de jaszakken de sleutels van een personenauto mee. Deze auto stond op het terrein bij het bedrijf. De verdachte stapte daarop in de auto en reed hiermee weg. De eigenaresse, een 24-jarige inwoonster van Drachten, had ondertussen de diefstal opgemerkt en waarschuwde de politie. Deze kon de auto, merk Mazda 323, met de verdachte aanhouden op de Rijksweg A7 voor het verkeersplein Joure. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten. De auto ging retour eigenaresse.

Noordwolde: inbraak bedrijf
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in het kantoor van een bedrijf aan de Industrieweg. Een raam van het kantoor werd opengebroken. Uit een bureaulade werd uit twee geldkistjes het aanwezige geld weggenomen (paar honderd gulden). De geldkistjes bleven achter in het kantoor. De directeur van het bedrijf, een 56-jarige inwoner van Oosterstreek, deed aangifte.

Wolvega: inbraak bedrijf
Afgelopen nacht werd ingebroken in een kantoor aan de Hoofdstraat Oost. Men kwam het kantoor binnen door verbreking van een toegangsdeur. Uit een niet afgesloten kluis werd geldkistje met geld (paar honderd euro`s) weggenomen. Een medewerker van het kantoor, een 36-jarige inwoner van Oldeholtpade, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272