Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 24-01-2002 Mediaberichten 24 januari (14.15 uur)

MOLENHOEK Vrouw gewond na sprong uit raam tijdens clubcontrole

MOLENHOEK Woensdagavond controleerde de politie bij een tweetal clubs in Molenhoek en Mook in het kader van de vreemdelingenwet. Een 24-jarige vrouw die in de club aan de Rijksweg in Molenhoek werd gecontroleerd had geen geldig legitimatiebewijs. De vrouw zou om die reden worden overgebracht naar het politiebureau. Ze vroeg of zij gebruik mocht maken van het toilet voordat ze met de agenten mee zou gaan. Kort nadat de agenten hiermee instemden is de vrouw door het raam van de toiletruimte naar buiten gesprongen. De politie ging snel naar buiten en trof de vrouw aan terwijl zij probeerde weg te rennen. De vrouw is met een enkelfractuur en verwondingen aan haar rug overgebracht naar het ziekenhuis. Daar verklaarde zij dat ze uit angst voor een negatieve beslissing rondom haar aanvraag voor een verblijfsvergunning uit het raam gesprongen was. De vrouw wist dat ze zonder status illegaal aan het werk was. De politie weet niet of deze vluchtpoging van de vrouw van invloed is op haar procedure.

Bij de controle in de club aan de Rijksweg in Mook trof de politie een vrouw aan met een vals Italiaans paspoort. De vrouw bleek de Poolse nationaliteit te hebben. Ze wordt via snelrecht berecht. Op dit moment is de vrouw in vreemdelingenbewaring gesteld. Binnenkort zal ze worden uitgezet.

ROERMOND Minderjarige verdachten bekennen straatroof

ROERMOND De vier jongens die verdacht werden van de straatroof op 4 januari dit jaar hebben alle vier een bekentenis afgelegd. Dinsdagavond 15 en woensdag 16 januari hield de politie twee van de vier jongens aan. Ze waren 14 en 16 jaar oud. In de loop van het onderzoek werden nog twee 16-jarige Roermondenaren aangehouden. Op dit moment hebben de vier verdachten een bekennnende verklaring afgelegd. De 14-jarige en een van de 16-jarigen zijn onder voorwaarden in vrijheid gesteld. Een 16-jarige is nog in bewaring gesteld en de laatste 16-jarige is overgebracht naar de jeugdgevangenis in Vught nadat uit het onderzoek is gebleken dat hij al vaker een straatroof pleegde.

Op vier januari omstreeks 19.30 uur beroofde het viertal een 13-jarige jongen op de Gebroeklaan van zijn geld.