Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaal en electro is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

24-01-2002

Shovelfabrikant failliet: zestig werknemers op straat

Shovelfabrikant Werklust in Apeldoorn is failliet. De zestig werknemers wordt vanmiddag ontslag aangezegd door de curator. CNV Metaal en elektro betreurt het faillissement en hoopt op een doorstart, waarvoor de bond in principe goede mogelijkheden ziet. Het faillissement is ook zuur voor werknemers die vorig jaar na een reorganisatie hun baan kwijtraakten. Zij krijgen nu geen aanvulling meer op uitkering of lager salaris.

Voorts onderzoekt de bond of het mogelijk is werknemers als preferent schuldeiser bij de curator aan te melden als het gaat om nog niet opgenomen vakantiedagen. Volgens bestuurder Peter de Jong van CNV Metaal en elektro gaat het om behoorlijke aantallen.

Hoopvol over doorstart
Vanmorgen heeft de bond een gesprek gehad met de curator over de kans op een doorstart van de fabrikant van shovels (wielladers). Deze meldde dat hij hierover hoopvol is, maar geen garanties kan geven. Afgesproken is dat de curator de werknemers zo snel mogelijk duidelijkheid zal geven over de kansen van een doorstart, uiterlijk binnen een week.
Verder wordt gekeken of mogelijke orders hierbij kunnen helpen. Zo is Werklust de enig overgebleven kandidaat voor een omvangrijke order van het Ministerie van Defensie.

Nadere inlichtingen:

Peter de Jong (bestuurder CNV Metaal en elektro) 026 - 495 53 22
Jan Immerzeel (persvoorlichting)
030 - 6 348 241