Gemeente Leiden

Nieuw welkomstpakket gemeente Leiden

Donderdag 24 januari, 16.00 uur, reikt wethouder Melanie Schultz (Communicatie) het eerste welkomstpakket voor nieuwe inwoners van Leiden uit aan mevrouw A. Jansens, die op 19 januari a.s. van Leiderdorp naar Leiden verhuist. De uitreiking vindt plaats bij de informatiebalie in de centrale hal van het Stadhuis.

Het welkomstpakket bestaat onder andere uit de Wegwijzer van Leiden, een vrijkaartje voor museum De Lakenhal en een stadsplattegrond. Leiden Promotie/VVV biedt nieuwe inwoners een stadswandeling en een aantal kortingsbonnen aan. Daarnaast vindt de nieuwe inwoner allerlei gemeentelijke informatie in het welkomstpakket. De gemeente Leiden heeft ervoor gekozen een basispakket samen te stellen. De receptioniste van de informatiebalie geeft naar de behoefte van de nieuwe inwoner aanvullende informatie. Hierdoor ontstaat een pakket op maat.

Nieuwe inwoners van Leiden krijgen na inschrijving aan de balie van de afdeling Burgerzaken een welkomstkaart mee. Op vertoon van deze kaart kan het welkomstpakket bij de informatiebalie Stadhuis en het Stadsbouwhuis afgehaald worden. Nieuwe inwoners die zich schriftelijk aanmelden, krijgen de welkomstkaart thuisgestuurd.