Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.


donderdag 24 januari 2002

KAMERVERGADERING (via draadomroep)

De vergadering begint om 10.15 uur.

Na een hamerstuk debatteert de Kamer over de wet op het BTW-compensatiefonds. Gemeenten en provincies krijgen door dit wetsvoorstel een grotere vrijheid ten aanzien van de keuze tussen het zelf uitvoeren van activiteiten of uitbesteden omdat zij de betaalde BTW gecompenseerd krijgen uit het fonds.

Vervolgens debatteert de Kamer over de wijziging van de wet subsidiëring politieke partijen. De wijziging betreft een verhoging van het totale subsidiebudget voor politieke partijen.

Ten slotte debatteert de Kamer over de wijziging van onder meer de wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW) in verband met de invoering van de bachelor- en masterstructuur (te beginnen met de voorzetting van het antwoord van de regering in eerste termijn).
· Onmiddellijk na de middagpauze stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast.

OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en Volksgezondheid, Welzijn en Sport: 10.00 tot ca. 11.45 uur Groen van Prinstererzaal
Agenda: algemeen overleg met de ministers Brinkhorst (Landbouw, Natuurbeheer en Visserij) en Borst-Eilers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) over de Nederlandse voedselautoriteit. Zij houden zich bezig met voedselveiligheid en gezonde voeding.
Economische Zaken: 12.00 tot ca. 14.00 uur - Troelstrazaal
Agenda: algemeen overleg met minister Jorritsma-Lebbink (Economische Zaken) over onder meer de evaluatie van het Milieu Actie Plan (MAP) en de subsidieregeling bij energie-investeringen in de non-profit sectoren.

Europese Zaken en Buitenlandse Zaken: 14.00 tot ca. 16.00 uur Kappeyne van de Coppellozaal

Agenda: algemeen overleg met minister Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) over vergaderingen van de ministers van Buitenlandse Zaken van de lidstaten van de Europese Unie.

Financiën: 14.00 tot ca. 16.00 uur Suze Groenewegzaal
Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Bos (Financiën) over het jaarverslag en het bedrijfsplan van de Belastingdienst.

Volksgezondheid, Welzijn en Sport: 14.00 tot ca. 18.00 uur Thorbeckezaal

Agenda: algemeen overleg met minister Borst-Eilers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) over onder meer de modernisering van de algemene wet bijzondere ziektekosten (AWBZ) en de kostenontwikkeling van geneesmiddelen in verpleeghuizen.


BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Buitenlandse Zaken: 09.45 tot ca. 10.45 uur - Regentenkamer
Agenda: gesprek met de heer Peres, minister van Buitenlandse Zaken en vice-premier van Israël.

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 10.00 uur Wttewaall van Stoetwegenzaal

Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 11.30 uur - Klompézaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Europese Zaken: 12.00 uur Wttewaall van Stoetwegenzaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Buitenlandse Zaken: 13.00 uur Kappeyne van de Coppellozaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Tijdelijke commissie Biotechnologie: 13.30 uur Klompézaal

Agenda: procedures.

Justitie: 16.00 tot ca. 17.00 uur Kappeyne van de Coppellozaal
Agenda: gesprek met een delegatie van de mr. A. de Graafstichting over de positie van prostituees uit de associatielanden.


ONDERZOEKSRAPPORT TIJDELIJKE COMMISSIE ONDERZOEK BOUWFRAUDE
De Voorzitter van de Tweede Kamer zal om 10.00 uur namens het Presidium de eindrapportage van de Tijdelijke commissie Onderzoek Bouwfraude in ontvangst nemen. Aansluitend zal de commissie vanaf 10.15 in een persconferentie haar bevindingen toelichten (Thorbeckezaal).

KAMERLEDEN ONTVANGEN

Leden van de vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken ontvangen vanaf 11.00 uur mevrouw Carlotto, voorzitter van de Argentijnse Mensenrechtenorganisatie ABUELAS van de Plaza de Mayo. Er wordt gesproken over de actuele stand van zaken op het gebied van mensenrechtenorganisaties en de Argentijnse rechtsontwikkeling (Van Someren-Downerzaal).

WERKBEZOEK

Leden van de vaste Commissie voor Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken brengen tot en met 27 januari een werkbezoek aan de Nederlandse Antillen en Aruba. Het werkbezoek is onder meer bedoeld om de verkiezingen op Curaçao en de officiële start van de Contactplanbijeenkomst bij te wonen.
Aan dit bezoek nemen de volgende leden deel: Van Oven (PvdA), Te Veldhuis (VVD), Rijpstra (VVD), Van der Knaap (CDA), Hillen (CDA), Scheltema-de Nie (D66), Rosenmöller (GroenLinks) en Van Middelkoop (ChristenUnie).