Gemeente Axel

zeeuws vlaanderen

KOSTEN AANSCHAF STADSPAS OMLAAG

StadsPas Axel geldig tot 1 januari 2003

Zoals inmiddels genoegzaam bekend is, zal de gemeente Axel per 1 januari volgend jaar fuseren met de gemeente Sas van Gent en de gemeente Terneuzen. In de nieuwe gemeente is onvoldoende draagvlak om een stadspas te introduceren. Het project zal dit jaar dan ook afgerond worden: de StadsPas Axel is nog geldig tot en met 31 december 2002. Om de StadsPas-houders zoveel mogelijk tegemoet te komen, is besloten om de kosten voor de aanschaf van de StadsPas Axel te relateren aan de geldigheidsduur. Met andere woorden: de prijs wordt aangepast aan het aantal maanden dat u er nog gebruik van kunt maken.

De StadsPas Axel is er voor iedere inwoner van de gemeente Axel, Sas van Gent en Terneuzen van 18 jaar of ouder. U kunt een StadsPas Axel aanvragen bij de gemeente Axel. Als u deze maand, in januari, een StadsPas Axel aanschaft, kost u dat geen 22,69 maar 20,80; volgende maand, februari, kost de pas 18,92, enz.

De houders van een StadsPas Axel kunnen tot en met 31 december van dit jaar profiteren van de 15 % korting die de deelnemende clubs, verenigingen en instellingen op het gebied van sport, recreatie, educatie en cultuur bieden. Zo kunnen uw kinderen met korting op schoolreis en kunt u ook zelf nog een heel seizoen goedkoper sporten!

Ook winkeliers (zoals de Axelse middenstand en ambulante handel) doen mee en geven kortingen en doen speciale aanbiedingen. De gemeente Axel is uiteraard ook deelnemer en geeft bijvoorbeeld korting op alle zwemabonnementen in 't Plaatje in Axel en het openluchtbad in Koewacht.

Gratis StadsPas Axel
Inwoners van de gemeente Axel die een inkomen hebben tot 110 procent van het netto bestaansminimum, komen in aanmerking voor een gratis StadsPas Axel. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie gelden hiervoor verschillende bedragen. De bedragen die in de folder vermeld staan, zijn inmiddels overigens licht gewijzigd.