Arrondissementsparket Den Haag

Den Haag, 24 januari 2002

Overvallers woning Alphen aan den Rijn voor de rechter

De Politie Hollands Midden heeft in de periode tussen eind oktober 2001 en begin januari 2002 drie mannen aangehouden in verband met een gewelddadige overval op een woning op 31 augustus 2001 in Alphen aan den Rijn. De drie mannen van 18, 25 en 26 jaar, allen woonachtig in Utrecht, zijn aangehouden op verdenking van diefstal met geweld c.q. afpersing, vrijheidsberoving en heling. De Raadkamer van de rechtbank van Den Haag heeft de gevangenhouding van de drie mannen bevolen.

De zaken van de 18-jarige en de 26-jarige man staan maandag 28 januari 2002 op zitting voor de meervoudige kamer. Voor de zaak tegen de 25-jarige man moet nog een zittingsdatum worden gepland. Een 22-jarige man uit Utrecht die verdacht wordt van heling van de bij de overval buitgemaakte goederen moet ook op 28 januari voor de rechter verschijnen.

Vrijdag 31 augustus drongen drie mannen omstreeks 23.20 uur een woning aan de W.M. Offringalaan in Alphen aan den Rijn binnen en eisten, dreigend met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp, geld van de 52-jarige bewoner en zijn 53-jarige vrouw. De man en vrouw werden vastgebonden en mishandeld. Anderhalf uur lang doorzochten de overvallers de woning, waarna zij ervandoor gingen met geld, sieraden, audio- en videoapparatuur en de personenauto van de bewoners. De waarde van de buit wordt geschat op ¤ 166.000.