Eriks NV

P E R S B E R I C H T

VanRaad van Bestuur ERIKS group nv
Telefoon072 54 75 888
Datum24 januari 2002
BetreftUITBREIDING RAAD VAN BESTUUR ERIKS group nv

De Raad van Commissarissen van ERIKS group nv heeft met ingang van 1 januari 2002 de heer J. van der Zouw en de heer H. Maier benoemd tot leden van de Raad van Bestuur van ERIKS group nv. De samenstelling van de Raad van Bestuur is per die datum: H. Kreuger, voorzitter van de Raad van Bestuur
J.G. de Boer, financieel directeur
Jan van der Zouw
Hermann Maier.

De heren Van der Zouw en Maier zijn reeds werkzaam binnen de ERIKS-groep als algemeen directeur van ERIKS bv respectievelijk ERIKS Holding Deutschland GmbH.

De heer Van der Zouw wordt in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor alle activiteiten van de ERIKS-groep in Nederland en Zuidoost-Azië. Hij blijft tevens directeur van ERIKS bv en derhalve kantoor houden bij deze groepsmaatschappij.
De heer Maier wordt, samen met zijn collega de heer U. Mertner, verantwoordelijk voor de bestaande activiteiten in Duitsland, maar ook voor de verdere uitbouw in Duitsland en andere Duitstalige landen (Oostenrijk/Zwitserland). Tevens wordt hij verantwoordelijk voor het groepsbeleid CIM (Corporate Information Management). De heer Maier blijft kantoor houden bij Heusinger + Salmon GmbH in Bielfeld, Duitsland.

PROFIEL
ERIKS group nv is de Nederlandse houdstermaatschappij van een groep technische handels-ondernemingen. De ERIKS-groep bestaat thans uit 41 groepsmaatschappijen met vestigingen in acht landen. Het geografisch zwaartepunt van de activiteiten ligt in West-Europa (Nederland, België, Duitsland en Frankrijk). Daarnaast heeft zij vestigingen in Noord-Amerika en Zuidoost-Azië (Singapore, Maleisië en Thailand). Het streven van de ERIKS-groep is een vooraanstaande marktpositie in West- en Midden-Europa op te bouwen om aldus een 'Europese' speler te worden. Tevens wil de ERIKS-groep in Noord-Amerika en Zuidoost-Azië aanwezig zijn. De activiteiten van de ERIKS-groep bestaan uit de inkoop, opslag, veredeling en verkoop van een hoogwaardig en breed assortiment werktuigbouwkundige componenten. Met een sterk ontwikkelde technische en logistieke dienstverlening en kennis van producten en toepassingen worden alle bedrijfstakken van de industrie bediend. Het huidige assortiment is ondergebracht in vier kernactiviteiten:
§Afdichtingstechniek (dynamische dichtingen, statische dichtingen)
§Aandrijftechniek (hydrauliek, pneumatiek, elektrische en mechanische aandrijftechniek, lagertechniek)
§Stromingstechniek (appendages en instrumentatie, leidingsystemen, slangen en toebehoren)
§Industriële kunststoffen.

MISSIE
De missie van de ERIKS-groep is een toonaangevende, internationale handelsonderneming te zijn die met een breed en hoogwaardig assortiment werktuigbouwkundige componenten met daaraan gerelateerde technische en logistieke dienstverlening en kennis van haar producten en toepassingen alle bedrijfstakken van de industrie bedient.

Uitgebreide informatie over de ERIKS-groep is te vinden op onze website www.eriks.com