Ingezonden persbericht


20 november 2001

Novo Nordisk Farma B.V. en de Nederlandse Vereniging voor Diabetes Onderzoek (NVDO) organiseren op 24 januari 2002 het Symposium "Transmurale Diabeteszorg, the DAWNing of a New Era".

De organisatie van de zorg voor mensen met diabetes mellitus is de laatste jaren aanzienlijk veranderd. De Nederlandse zorgverleners hebben zich gerealiseerd dat optimale afstemming tussen de diverse hulpverleners alleen maar bereikt kan worden, wanneer de muren tussen hen worden geslecht. Niet voor niets hebben zich lokaal en regionaal diverse samenwerkingsverbanden gevormd. Binnen deze verbanden streven alle bij de zorg betrokken partijen, zoals huisarts, internist, (diabetes)verpleegkundige, thuiszorg, diëtetiek, maar ook de mens met diabetes via vooraf vastgestelde afspraken en protocollen naar de best mogelijke zorg.

Het symposium, bestemd voor alle geïnteresseerde diabeteszorgverleners, gaat in op de diverse aspecten die een rol spelen bij het tot stand komen én in stand houden van optimale diabeteszorg door middel van transmurale werkafspraken. Tijdens het ochtendprogramma worden in plenaire sessies zaken, zoals protocol-ontwikkeling, het implementeren van werkafspraken en richtlijnen en de verankering van nieuwe zorgvormen in bestaande zorg aan de orde gesteld door sprekers uit de Nederlandse Diabeteszorg en aanpalende gebieden.

In de middag zijn er workshops, waarin op interactieve wijze aspecten, zoals automatisering, kwaliteitsmetingen, benchmarking, veranderprocessen bij behandelaars, project- en verandermanagement en wijzen om te komen tot patient-empowerment worden belicht. De workshops worden geleid door kopstukken uit de Nederlandse diabeteswereld.

Het finale hoogtepunt van de dag wordt gevormd door de uitreiking van de "DAWN Kwaliteitsprijs 2001 voor Transmurale Diabeteszorg". Deze prijs wordt uitgereikt aan een Transmuraal Zorgproject, dat uitblinkt op gebied van multidisciplinaire aanpak en verantwoordelijkheid, van aantoonbaar verbeterde zorgverlening, van educatie aan en betrokkenheid van mensen met diabetes zelf en van continuïteit van de verbeterde zorg. De naam is ontleend aan de DAWN studie. Dit is een grootscheeps onderzoek met als doel het begrijpen van de perceptie van mensen met diabetes van hun aandoening en inzicht verkrijgen in de attitudes en verantwoordelijkheden van zorgverleners rondom diabetes.

Het symposium is geaccrediteerd door de Nederlandsche Internisten Vereeniging. Bij de Eerste Associatie van DiabetesVerpleegkundigen en de Landelijke Huisartsen Vereniging is accreditatie aangevraagd. De kosten voor het symposium zijn EURO 50,- per persoon. Het symposium vindt plaats op 24 januari 2002 in de Jaarbeurs te Utrecht. Men kan zich inschrijven tot uiterlijk 21 december 2001. De aanmeldingen worden in volgorde van binnenkomst behandeld.

Voor meer informatie en inschrijving verwijzen wij naar: Franca van Nunen, Strategic Care Manager, Novo Nordisk Farma B.V. telefoon 0172 - 44 94 94 of via e-mail frvn@novonordisk.com.


---

Met vriendelijke groet,

Guus Herbschleb
Herbschleb & Slebos, Actief in Communicatie
postbus 28.011 3828 ZG Hoogland
Kraailand 22 3828 HS Hoogland
telefoon (033) 4805709
fax (033) 4809145
e-mail gh@xs4all.nl

Persbericht ingezonden namens de Nederlandse Vereniging voor Diabetes Onderzoek (NVDO) en Novo Nordisk Farma B.V.