Ingezonden persbericht

OPENWAVE MAAKT ALS FOUNDING MEMBER ONDERDEEL UIT VAN LIBERTY ALLIANCE

Alliantie richt zich op gebruiksgemak, beveiliging en bescherming van privacy op het gebied van mobiele webdiensten

Naarden, 24 januari 2002 - Openwave Systems, Inc. (Nasdaq: OPWV), leverancier van open, op IP gebaseerde software en applicaties voor communicatie-infrastructuren, is toegetreden tot de Liberty Alliance als Founding Member. Het bedrijf onderstreept daarmee haar streven om het mobiele internet makkelijker, veiliger en gebruikersvriendelijker te maken voor consumenten.

De Liberty Alliance is een consortium van bedrijven dat werkt aan de ontwikkeling van een open, federatief netwerkconcept dat consumenten in één keer veilige, 'single sign-on' toegang geeft tot verschillende online gemeenschappen en webdiensten zoals elektronisch bankieren, het boeken van reizen of video-on-demand, vanaf elke plaats met elk apparaat en op elk moment. De alliantie telt 18 Founding Members. Meer dan 2000 bedrijven hebben inmiddels interesse getoond om samen te werken met de alliantie.

"Openwave is enthousiast over de toetreding tot de Liberty Alliance. Deze belangrijke alliantie voorziet in meer vrijheid en toegankelijkheid voor gebruikers van mobiele diensten", zegt John MacFarlane, Chief Technology Officer bij Openwave. "Deze brede alliantie gaat consumenten een veilige, persoonlijke identiteit en meer gebruikersgemak bieden door de ontwikkeling van sterk interoperabele producten en diensten voor gebruikers van vaste en mobiele communicatiemiddelen. Openwave biedt de alliantie uitgebreide ervaring in mobiele webdiensten, open standaarden en mobiele technologie op het snijvlak van vaste en mobiele diensten."

Open standaarden
Met de toetreding tot de Liberty Alliance bevestigt Openwave haar streven naar open standaarden dat vorm krijgt in bijdragen aan de GSMA M-services, Instant Messaging en Multi-Media Messaging-interoperabiliteit en deelname aan organisaties als het WAP Forum, de W3C, 3Gpp en het SyncML Forum.

Liberty Alliance
Het Liberty Alliance-project richt zich op de ontwikkeling van een open, federatieve standaard voor de digitale economie waarmee gebruikers via 'single sign-on' toegang krijgen tot internetdiensten. De alliantie staat open voor elke commerciële en niet-commerciële organisatie. Het samenwerkingsverband is opgericht en wordt geleid door American Express, AOL Time Warner, Bell Canada, France telecom, General Motors, Global Crossing, Hewlett-Packard Company, Mastercard International, Nokia, NTT DoCoMo, Openwave Systems, RealNetworks, RSA Security, Sony Corporation, Sun Microsystems, United Airlines, Vodafone en een grote zakenbank.

Over Openwave
Openwave Systems, Inc. is ontstaan uit de fusie van Phone.com en Software.com. Het bedrijf levert een brede reeks van open, op IP gebaseerde communicatie-infrastructuursoftware en -applicaties. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.openwave.com

Voor meer informatie

Openwave
Rudy Bouwman
Tel: 035 695 71 00
E-mail: rudy.bouwman@openwave.com

Lammers van Toorenburg PR
Julia Vonno / Claire Westerhof
Tel: 030 656 50 70
E-mail: julia@lvtpr.nl / claire@lvtpr.nl