VERENIGING VNO-NCW

Ambassadeprijs VNO-NCW en Fenedex naar Beijing en Sao Paulo

Embargo tot donderdag 24 januari 16.45 uur

NOORDWIJK, 24 januari 2002 - De Nederlandse ambassade in Beijing en het Nederlandse consulaat-generaal in Sao Paulo worden door Nederlandse ondernemers het meest gewaardeerd om hun ondersteunende werkzaamheden op economisch gebied. De ambassadeur in Beijing en de consul-generaal in Sao Paulo ontvingen hiervoor donderdag tijdens de jaarlijkse ambassadeursbijeenkomst in Noordwijk de 'VNO-NCW/Fenedex Ambassadeprijs'. Fenedex-voorzitter ir. B. H. Hylkema reikte de prijs uit aan Beijing in de categorie grote posten en aan Sao Paulo in de categorie kleine posten. Beijing won de prijs voor de derde keer.

De VNO-NCW/Fenedex ambassadeprijs is in 1983 ingesteld om meer aandacht te vragen voor het belang van het economisch werk op de diplomatieke posten, en om de waardering voor dat werk tot uitdrukking te brengen. De prijs bestaat uit een bronzen plak en een oorkonde, en wordt elke twee jaar toegekend op basis van een uitgebreide enquête onder de leden van VNO-NCW en Fenedex. Voor de tweede keer is een dubbele prijs toegekend: één voor een grote ambassade en één voor een kleine post met maximaal drie medewerkers op de handelsafdeling.

Tijdens de bijeenkomst reikte VNO-NCW-voorzitter mr. J.H. Schraven het eerste exemplaar uit van de brochure 'Diplomaten en ondernemers . over de samenwerking tussen ambassades en bedrijfsleven' aan minister Jorritsma van Economische Zaken. Deze uitgave is een initiatief van VNO-NCW en Fenedex, gesteund door de Economische Voorlichtingsdienst en de ministeries van Economische en Buitenlandse Zaken. In de brochure wordt ingegaan op hetgeen de buitenlandse posten voor het Nederlandse bedrijfsleven kunnen betekenen. Uit onderzoek is gebleken dat veel bedrijven te weinig bekend zijn met de ondersteuning die het buitenlandse postenwerk kan bieden.


---

-