Ingezonden persbericht

Ubizen maakt bedrijfsresultaten eerste kwartaal boekjaar 2002 bekend

Omzet van 27,127 miljoen euro en positieve EBITDA

Mijdrecht, 24 januari 2002 - Ubizen (Easdaq: UBIZ, Euronext: UBI), de toonaangevende leverancier van Managed Security Solutions, heeft in het eerste kwartaal van het boekjaar 2002 een omzet behaald van 27,127 miljoen euro. Dit kwartaal eindigde op 31 december 2001. De EBITDA steeg in het eerste kwartaal tot 125.000 euro. Hiermee voldoet het bedrijf aan de in augustus 2001 geformuleerde doelstelling om in het eerste kwartaal van het boekjaar 2002 een positieve EBITDA te behalen. Tegelijkertijd met deze prognose werden herstructureringsactiviteiten aangekondigd.

De brutowinst steeg naar 9,753 miljoen euro. De groei in de vraag naar Managed Security Services en softwareproducten had een positieve invloed op de brutowinstmarge. Deze marge was in het eerste kwartaal 36 procent, tegen een brutowinstmarge van 35,4 procent in het vierde kwartaal van het boekjaar 2001.

Enkele hoogtepunten van het eerste kwartaal van het boekjaar 2002
- Versie 2.0 van OnlineGuardian Managed Security-oplossing biedt mogelijkheden voor grafische weergave, trendanalyse en het real-time aanvragen van beleidsveranderingen voor beheerde componenten.
- Deelname aan het Cisco AVVID-partnerprogramma (Architecture for Voice and Video Integrated Data) voor beveiligings- en Virtual Private Network-oplossingen (VPN).

- Verbetering van Ubizen DMZ/Shield voor een nog sterkere beveiliging tegen aanvallen op applicatieniveau zoals Nimda en Code Red.
- Een overeenkomst van RISC Technology voor de overname van Adhersis, aanbieder van Managed Security Services (voor het MKB). (Adhersis is nog niet opgenomen in de resultaten van het eerste kwartaal van boekjaar 2002).
- Nieuwe klanten voor het Managed Security Services-aanbod (OnlineGuardian), het bekroonde DMZ/Shield en voor de Professional Services-oplossingen, waaronder: ABN Amro, het Amerikaanse Ministerie van Defensie, Numico, Bank Negara Malaysia, Hudson United Bank, Bouygues Telecom, US Coast Guard, Tractebel, UCB, Charted SemiConductors Singapore en ASR.
- Teleglobe, een van de indirecte OnlineGuardian-partners in de Verenigde Staten, sloot contracten met vier nieuwe OnlineGuardian-klanten.

Het volledige persbericht is ook te vinden op:
http://www.ubizen.com/news/012/files/releases2002/jan24_02.html



Ingezonden persbericht