Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 24-01-2002 2e Persbericht donderdag 24 januari 2002

Politieberichten

Eindhoven: Diefstal auto
Woensdagavond tussen 22.00 en 23.00 uur is vanaf de Anna Bijnsweg een groene perso-nenauto Volkswagen Golf, met het Belgisch kenteken RFP-818, gestolen.

Eindhoven: Snelheidscontrole
Donderdagmorgen tussen 8.15 en 10.10 uur is op de Dr. Berlagelaan een snelheidscontrole gehouden. 610 voertuigen zijn gecontroleerd. 112 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/u.

Helmond: Aantreffen hennepplanten
Donderdagmorgen rond 11.50 uur trof de politie op een kamer van een woning aan de Wezelstraat een 12 tal hennepplanten aan. De planten en de daarbij behorende apparatuur is inbeslaggenomen. Tevens is in de woning een zakje met 12 gram weed aangetroffen Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte diefstal uit winkel aangehouden Donderdagmiddag om 12.40 uur is op het Gerardusplein een 33-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. Zij nam daar enkele pakken waspoeder weg zonder deze bij de kassa af te rekenen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Diefstal schoudertas
Donderdag tussen 13.45 en 14.00 uur is van een 27-jarige vrouw uit Helmond haar schoudertas gestolen. Zij was aan het winkelen in de Veestraat. Voor het bekijken van een artikel zette zij de tas op de grond. Toen zij de tas wilde pakken was deze weg. Bij navraag aan de kassa bleek de tas gevonden te zijn. Toen zij wilde afrekenen zag ze dat de porte-monnee uit de tas verdwenen was. In de portemonnee zaten diverse pasjes, persoons- en identiteitsbewijzen en 50 Euros.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Donderdagmorgen tussen 8.50 en 11.15 uur is op de Burg. Van Hoofflaan een snelheidscon-trole gehouden. Van de 1197 gecontroleerde voertuigen reden er 69 sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u.

Veldhoven: Verdachte diefstal uit winkel aangehouden Donderdagmiddag om 13.30 uur is op de Run een 59-jarige man uit Veldhoven aange-houden. Hij nam daar uit een winkel een tube lijm ter waarde van 9,39 Euro weg zonder deze bij de kassa af te rekenen. Hij kreeg een geldboete van 115 Euro opgelegd.

Valkenswaard: Diefstal etui
Donderdagmorgen tussen 9.30 10.45 uur is van een 70-jarige man uit Voorburg zijn etui gestolen. Hij liep te winkelen over de Markt. Toen hij wilde afrekenen bemerkte hij dat de etui uit zijn achterbroekzak was gestolen. In de etui zaten enkele pasjes, persoonsbescheiden en een briefje van 25 gulden.

Deurne: Diefstal auto
Tussen woensdagavond 22.15 en donderdagmorgen 6.45 uur is vanaf de Edisonstraat een zwarte personenauto Volkswagen Golf 2.0 I, kenteken 96-DD-PS, gestolen.

Vanaf de Hagelkruisweg is woensdag tussen 20.00 en 21.00 uur een blauwe personenauto, Ford Mondeo, kenteken 66-DD-TG, gestolen.

Deurne: Eenzijdig ongeval met gewonde
Donderdagmiddag rond 12.45 uur raakte bij een eenzijdig ongeval op de Raktseweg een 36-jarige automobilist uit Helmond gewond. Door onbekende oorzaak raakte hij van de weg en kwam tegen een boom tot stilstand. De brandweer heeft de bestuurder uit zijn benarde positie verlost. De bestuurder raakte ernstig gewond en is overgebracht naar het Elkerliek-ziekenhuis.

Eersel: Diefstal portemonnee
Donderdagmiddag rond 14.05 uur is van een 45-jarige vrouw uit Steensel haar portemonnee gestolen. Zij was daar aan het winkelen op de Nieuwstraat. Plotseling voelde ze dat iemand haar duwde. Even later bij de kassa bemerkte ze dat de portemonnee uit haar tas verdwe-nen was. In de portemonnee zat een pasje.

Gemert: Inbraak in een bedrijf
Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijfspand aan het Kruiseind. De sloten van de voordeur zijn vernield. Uit het pand zijn ruim vierhonderd Euros gestolen.

Geldrop: Diefstal portemonnee
Woensdagmiddag tussen 13.00 en 13.30 uur is van een 62-jarige vrouw uit Geldrop haar portemonnee gestolen. Zij was aan het winkelen op het Winkelcentrum Coevering. Bij het afrekenen bemerkte ze dat uit haar handtas, hangende aan het winkelwagentje, de porte-monnee verdwenen was. In de portemonnee zaten diverse pasjes, persoonsbescheiden en 80 Euro.