Ingezonden persbericht

Persbericht

Kunstenares Patty Harpenau maakt exclusieve zeefdruk voor zwerfdieren

De Nederlandse Kunstenares Patty Harpenau presenteerde tijdens een aan haar geweide expositie een exclusief vervaardigd schilderij ten behoeve van de vele zwerfdieren in de wereld. Dit schilderij maakte de kunstenares om aandacht te vragen voor de duizenden zwerfdieren die dagelijks onder veelal erbarmelijke omstandigheden leven. Haar inspiratie kwam mede tot stand door het werk van Stichting Dierenhulp Venezuela. Een Nederlandse non profit dierenhulp organisatie die zich inzet voor zwerfdieren in o.a. Venezuela, Tenerife, Bonaire en Griekenland.

Tijdens de feestelijke presentatie onthulde men eveneens de titel van het schilderij, dat de naam meedraagt "Dierenleed Kent geen grenzen". Gelijk het motto van de Stichting Dierenhulp Venezuela. Van dit schilderij zullen iets later dit jaar 175 exclusieve zeefdrukken worden vervaardigd welke handgesigneerd en genummerd beschikbaar worden gesteld aan de Stichting Dierenhulp Venezuela. De opbrengst van de verkoop zal vervolgens geheel ten goede komen aan de diverse projecten die deze organisatie ondersteunt om bij te kunnen dragen aan een beter leefklimaat voor de zwerfdieren.

"Het is triest om te zien hoe deze dieren soms leven en aan welke gruwelijke mishandelingen deze dieren bloot staan. Daarom wil ik op deze wijze mee werken om deze nu nog kansarme dieren een tweede start te bieden. Het schilderij toont duidelijk de vrijheid aan die dieren kunnen genieten maar eveneens het donkere beeld van al die dieren die nog niet mogen genieten van de liefde een aandacht en verzorging waarop ze recht hebben. Ik heb dit schilderij dan ook met liefde gemaakt ten behoeve van het vrijwilligers werk van de Nederlandse Stichting Dierenhulp Venezuela." Patty Harpenau heeft eveneens zitting genomen in het comité van aanbeveling waarin ook Carlo Boszhard en Ine Veen zitting hebben.

De zeefdruk zal later dit jaar als eerste worden aangeboden aan de donateurs van Stichting Dierenhulp Venezuela, middels een speciale voorinschrijving coupon. Aangezien de oplage beperkt is verwacht de Nederlandse Stichting dat de belangstelling groot zal zijn. Nadere informatie over het vrijwilligerswerk van dierenhulp Venezuela is te vinden op www.dierenhulp.nl



Ingezonden persbericht