Belgacom

24 januari 2002

Belgacom Carrier & Wholesale kondigt intentie tot netwerkuitbreiding naar Griekenland aan

Belgacom Carrier & Wholesale, één van de business units van Belgacom NV, heeft bij de Griekse telecommunicatieregelgever EETT een telecomoperator-vergunning in Griekenland aangevraagd. Zij kondigt dit aan ter gelegenheid van de "Telecommunications Summit in South East Europe" die op 24 en 25 januari in Athene wordt gehouden. De toekenning van deze licentie zal een belangrijke stap vormen in de uitbreiding van lopende activiteiten in Zuid-Europa doordat ze de ontplooiing van netwerkinrichtingen in Athene mogelijk maakt, om zo de bestaande bedekking uit te breiden over Europa, Azië en de VS.

Volgens Bridget Cosgrave, President van de Carrier & Wholesale Business Unit, zal Belgacom dankzij deze licentie haar nationale en internationale wholesale-klanten een betere service kunnen bieden. "We hebben al Points of Presence in Italië, Spanje en Portugal. De aanwezigheid in Griekenland is voor ons van essentieel belang, daar ze onze dienstverlening en onze tarieven zal uitbreiden tot vaste en mobiele wholesale-klanten die ook actief zijn in de streek."

Belgacom voorziet dat haar uitgebreide PoP volledig operationeel zal zijn tegen het einde van het eerste trimester van 2002, afhankelijk van de goedkeuring en de afronding van een aantal lopende discussies.

De Belgacom Carrier & Wholesale Business Unit kan bogen op een plaats bij de vijf grootste carrier-divisies in Europa, waar het de eigenaar is van een breedbandnetwerk dat zich uitstrekt over zeven andere Europese landen. De Belgacom Carrier & Wholesale Business Unit heeft ook inbelpunten (Points of Presence of PoP's) in drie landen in Azië en in de Verenigde Staten.
In 2000 vertegenwoordigden de activiteiten van de unit 14% van de totale omzet van de Belgacom Groep.