Gemeente Bergen


Informatieavond huisartsenposten
Donderdag 31 januari in Wellerlooi
De gemeente Bergen en Infoclub De Loi organiseren donderdag 31 januari een informatiebijeenkomst over de huisartsenposten. Tijdens deze bijeenkomst ontvangt u meer informatie over de bereikbaarheid van huisartsen buiten kantooruren.

De informatiebijeenkomst vindt plaats in gemeenschapshuis 't Luukske, Catharinastraat 49 in Wellerlooi en begint om 20.00 uur. Deze avond is speciaal bedoeld voor de inwoners van Well en Wellerlooi. Voor de overige inwoners van de gemeente Bergen volgt binnenkort een informatiebijeenkomst in Nieuw Bergen.
Omwonenden Brede School zijn welkom
Informatieavond 28 januari
Net voor de kerstvakantie is de St. Jozefschool verhuisd naar de tijdelijke huisvesting in de Van Bergenstraat in Nieuw Bergen. Ook peuterspeelzaal Nijntje is daar tijdelijk gevestigd. Totdat de nieuwe Brede School gereed is wordt gebruik gemaakt van de voormalige MAVO. Binnenkort wordt begonnen met de sloop van de St. Jozefschool en peuterspeelzaal Nijntje. Naar verwachting is de nieuwbouw aan de Pieter de Hooghstraat/ Paulus Potterstraat ná de zomervakantie 2003 gereed.

Op maandag 28 januari wordt een informatie-avond gehouden voor omwonenden van de toekomstige Brede School. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. De avond vindt plaats in Den Asseldonk en begint om 19.00 uur. Aan de orde komen onder andere het ontwerp van het gebouw en verkeersvoorzieningen.

Verkeersmaatregel bij de tijdelijke huisvesting

De St. Jozefschool en Nijntje maken de komende anderhalf jaar gebruik van de voormalige MAVO aan de Van Bergenstraat. Vanwege de toegenomen verkeersdrukte wordt een extra verkeersmaatregel genomen: de Van Meerlaerstraat wordt eenrichtingsverkeer. Eenrichtingsverkeer is mogelijk vanaf de Van Bergenstraat. De ouders zijn verzocht om nu al met deze geplande maatregel rekening te houden.

Ontwerp nieuwbouw

Architectenbureau G.A.J. uit Arnhem is, in overleg met de toekomstige gebruikers, bezig met de tekening voor de nieuwbouw. Het gebouw moet ruimte bieden voor de activiteiten van de instellingen. Ook moet er ruimte zijn voor ontmoeting en samenwerking tussen de diverse gebruikers. Bovendien moet het gebouw passen in de omgeving.

Verkeersvoorzieningen

De toekomstige Brede School wordt gebruikt door kinderen, vrijwilligers en personeel. Met name op de tijden van het halen en brengen van kinderen ontstaat verkeersdrukte. In overleg met een verkeersdeskundige worden voorstellen voorbereid om al het verkeer in goede banen te leiden. Hierbij wordt gedacht aan een scheiding van het fiets- en autoverkeer, en parkeervoorzieningen voor het halen en brengen van kinderen.
Regels voor het aanbieden van afval
In de gemeente Bergen wordt wekelijks huisvuil opgehaald. In de even weken kunt u het restafval (grijze container) aanbieden. In de oneven weken kunt u groente-, fruit- en tuinafval (de groene container) aanbieden.

Als u wilt dat uw groene of grijze container leeggemaakt wordt, plaats hem dan op de inzameldag vóór 07.30 uur aan de weg. Zet de container met gesloten deksel en de handgreep naar de straatzijde aan de weg. Containers waarvan de deksel niet gesloten is worden door de inzamelaar niet leeggemaakt. Vuilniszakken die naast de container staan worden niet meegenomen.

Klachten

Heeft u klachten over de inzameling, uw container is bijvoorbeeld niet leeggemaakt, neem dan direct contact op met de huisvuilinzamelaar Sita in Venlo: (077) 396 94 90.
In het onderstaande schema kunt u zien hoeveel u in 2002 betaalt per lediging.

25 liter

40 liter

80 liter

140 liter

240 liter

GFT-afval


1,85


n.v.t.

3,07
4,41
n.v.t.
restafval
n.v.t.

2,23

3,17

4,58
6,93

Uitreiking vrijwilligerstrofee 2000/2001

Op vrijdag 8 maart wordt voor de tweede keer de Vrijwilligerstrofee gemeente Bergen uitgereikt. De uitreiking vindt plaats tijdens de viering van de Internationale Vrijwilligersdag in onze gemeente. De trofee is bestemd voor een bijzondere prestatie/ gebeurtenis op het brede gebied van vrijwilligerswerk in 2000 of 2001.

Elk jaar steken veel mensen tijd en energie in het vrijwilligerswerk. Al dit vrijwilligerswerk is van onschatbare waarde voor de leefbaarheid in onze gemeente. Naast al het onmisbare reguliere/ dagelijkse vrijwilligerswerk, verrichten vrijwilligers regelmatig extra prestaties. Vaak blijven deze prestaties onopgemerkt. Om te benadrukken wat vrijwilligers allemaal (extra) presteren reikt de gemeente elke twee jaar de vrijwilligerstrofee uit.

Vrijwilligersorganisaties kiezen zelf

Net als in 1999 kiezen de vrijwilligersorganisaties in onze gemeente de uiteindelijke `winnaar'. Binnenkort ontvangen de besturen van de vrijwilligersorganisaties een brief met de genomineerden en een beschrijving van de prestaties. Via een antwoordkaart kunnen de organisaties hun keuze kenbaar maken. De komende weken stellen wij de genomineerden op deze informatiepagina aan u voor.

Internationale Vrijwilligersdag

Graag begroeten wij alle vrijwilligers bij de viering van de Internationale Vrijwilligersdag in onze gemeente. Deze wordt gehouden op vrijdag 8 maart, vanaf 20.00 uur, in Den Asseldonk in Nieuw Bergen.