BredeSchoolNet


Bredeschool.Net

Advies Dagarrangementen aangeboden

februari 2002

Staatssecretaris Verstand (r) neemt het advies van de Commissie Dagarrangementen in ontvangst van voorzitter Henk Pijlman (l) tijdens het congres "Dagindeling Halverwege". Tijdens dit congres op 24 januari werd de tussenbalans opgemaakt van twee jaar experimenteren met nieuwe vormen van dagindeling.

De Commissie Dagarrangementen heeft in het advies nagegaan welke maatschappelijke voordelen behaald kunnen worden door het goed op elkaar afstemmen van zorg en werk. Daarbij is ook nagegaan welke investeringen nodig zijn om in wijken en dorpen zodanige accomodaties te realiseren dat voor en naschoolse opvang en onderwijs (en sport en spel en allerlei andere mogelijke voorzieningen) met elkaar kunnen samenwerken. De commissie komt erop uit dat de nieuwe regering 110 miljoen Euro per jaar extra zou moeten investeren in school- en welzijnsgebouwen en 50 miljoen Euro zou moeten steken in het stimuleren van de samenwerking door bijvoorbeeld coördinatoren in de wijk mogelijk te maken. Het hele advies van de commissie is beschikbaar op de website van de Commissie Dagarrangementen ( www.dagarrangementen.net) . De samenvatting en de aanbevelingen vindt u op deze pagina van Bredeschool.net

De Commissie heeft in het kader van haar werkzaamheden een Leidraad voor Multifunctionele accomodaties laten opstellen. Deze geeft in stappen aan welke werkzaamheden verricht moeten worden om tot een goed functionerend gebouw te komen. (Zie de stappen)

De leidraad is verkrijgbaar bij het secretariaat van de projectgroep Dagindeling.

Projectbureau Dagindeling
Lange Voorhout 9
Postbus 556
2501 CN Den haag
Tel: 070-3765912
Fax: 070-3920299
Email: dagindeling@minszw.nl