Korps: Groningen, plaats: Diverse 25-01-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 25 januari 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: inbreker kapperszaak aangehouden
Na een melding van een inbraak in een kapperszaak aan de Verlengde Hereweg kon de politie op basis van het signalement een 33-jarige man uit Groningen aanhouden op de van Lenneplaan. Een getuige zag dat donderdagnacht een man de toegangsdeur met een grote steen had ingegooid en kon de politie een signalement geven. De verdachte werd op de van Lenneplaan aangehouden en overgebracht voor nader verhoor.

Groningen: Fries bedreigt portier
Een 20-jarige man uit IJlst werd donderdagnacht aangehouden op de Grote Markt voor bedreiging van een portier van een horecagelegenheid aan de markt. De man werd verzocht de zaak te verlaten nadat er een glas sneuvelde. Bij het verlaten van de horecagelegenheid bedreigde hij een beveiligingsmedewerker. Ook de gewaarschuwde politieagenten werden agressief bejegend. Hij werd ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: verwarde man op ster Grote Markt
Agenten zagen donderdagnacht een 29-jarige man uit Groningen allerlei lichaamsoefeningen uitoefenen op de ster van de Grote Markt. De man was druk met zichzelf in gesprek en begon zich te ontkleden. Agenten namen de man mee naar het bureau waar hij instemde met een behandeling in een instelling voor geestelijke gezondheidszorg.

Groningen: rijden onder invloed
Vier automobilisten werden donderdag betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. In de Jan Goeveneurstraat werd donderdagochtend een 51-jarige automobilist uit Lemmer gecontroleerd. Hij blies een promillage van 1.5 promille en moest zijn rijbewijs inleveren. Donderdagnacht werden nog drie bestuurders betrapt op een te hoog promillage. Op de Noorderhaven blies een 27-jarige automobilist uit Hoogeveen een promillage van 0.95. Een 42-jarige automobiliste uit Haren werd op de JC Kapteynlaan staande gehouden. Zij blies 1.0 promille. Tenslotte werd een 35-jarige Stadjer rijdende aangetroffen in zijn auto op een parkeerplaats aan de Pleiadenlaan. Zijn score op het ademanalyseapparaat was 1.45 promille. De man bleek verder geen rijbewijs te bezitten en stond nog te boek voor drie weken gevangenisstraf. Hij is overgedragen aan justitie.

Onstwedde: gewonde bij auto in sloot
Een 35-jarige automobiliste uit Wildervank is donderdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Kampweg bij Onstwedde. Ze is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal. De auto van de vrouw raakte op een gegeven moment met de rechterwielen in berm Toen ze de auto wilde corrigeren raakte ze in een slip, waarna de auto in de sloot aan de linkerzijde van de weg terechtkwam. Ze slaagde er zelf in het voertuig te verlaten. De zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Gaarkeuken: autos total loss na botsing
De auto van een 57-jarige inwoonster van Surhuizum is donderdagavond totaal vernield geraakt, nadat ze op het Hoendiep NZ bij Gaarkeuken met een snelheid van circa 80 km/u tegen een geparkeerd staande personenauto was gebotst De geparkeerd staande auto raakte daarbij tevens ernstig beschadigd. De automobiliste, die het voertuig om onbekende reden niet had opgemerkt raakte wonderwel met de schrik vrij en hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De beide autos zijn door een bergingsbedrijf opgehaald.

Oosternieland: auto in de sloot
Doordat de 65-jarige bestuurster van een personenauto, een inwoonster van Loppersum, in een bocht in de weg op de markeringsstenen terechtkwam en daarna een te sterke stuurcorrectie toepaste, raakte ze met haar auto in de sloot links van de weg. Ze raakte daarbij niet gewond en kon zelf de auto verlaten. Naast haar in de auto zat een kleinzoontje van 2 jaar oud. Deze kon ook gezond en wel uit de auto worden gehaald. De auto raakte flink beschadigd en moest door een bergingsbedrijf uit de sloot worden getakeld.

Tolbert: botsing bij inhalen op A7
Een 24-jarige inwoner van Drachten is donderdagavond als inzittende van een personenauto die betrokken was bij een botsing op de A7 bij Tolbert gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. Twee andere inzittenden raakten eveneens gewond, maar konden ter plaatse worden behandeld. De Drachtster reed mee in een personenauto die van achteren werd aangereden door een andere personenauto bestuurd door een 28-jarige inwoonster van Jelsum Deze was bezig om de links uitwijkende auto waarin het slachtoffer zat in te halen. De bestuurster van de uitwijkende auto, een 25-jarige inwoner van De Wilgen, had dat niet in de gaten, waardoor de botsing ontstond. Beide autos kwamen na het ongeval aan de kant van de weg tot stilstand. De beide autos raakten zwaar beschadigd en werden afgevoerd door een bergingsbedrijf.

Opende/ Wehe: autoinbraken
Zoals nu blijkt, zijn van woensdag op donderdag niet alleen een dertiental autos opengebroken in Oldehove. Ook in Opende en Wehe den Hoorn zijn respectievelijk vier en drie autos opengebroken. De buit bestond ook daar uit audioapparatuur. In beide plaatsen stonden de autos geparkeerd voor de woningen van de betrokken eigenaren.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.13 euro p/m)