Gemeente Haarlemmermeer


* Besluiten B&W


+ 25 januari 2002

... B & W-nieuws week 2

Welzijn, Onderwijs en Cultuur
Het college heeft besloten om, in afwachting van nieuwe, landelijke wettelijke regelgeving, het gemeentelijk minimabeleid in 2002 uit te voeren zoals omschreven in de nota 'Extra voor mensen met minder' zoals eind 2000 vastgesteld. Dit houdt in dat mensen die langdurig op het sociaal minimum zijn aangewezen eenmalige uitkering ontvangen voor duurzame gebruiksgoederen, een tegemoetkoming krijgen in de indirecte schoolkosten voor minderjarige kinderen en een korting ontvangen van circa 50% op het gebruik van de Meertaxi. De raadscommissie WOC ontvangt het besluit ter kennisname.

Bestuursdienst
Het college heeft ingestemd met de nadere uitwerking van de procedurele (logistieke) en politiek inhoudelijke ondersteuning van de raad, raadscommissies, fracties en raadsleden in een duaal stelsel. Het versterken van de ondersteuning van de raad zal naar verwachting een goede bijdrage leveren aan het functioneren van de raad in haar nieuwe rol: kaderstellen, controleren en volksvertegenwoordiging. Het college spreekt het voornemen uit om een raadsgriffie in te stellen, met de volgende functies: raadsgriffier (secretaris van de raad, raadscommissie ABM en seniorenconvent), 1 à 2 loco-griffiers (secretaris overige raadscommissies), 1 à 2 assistent-griffiers, een coördinator bestuurlijke informatievoorziening en secretariële ondersteuning. De raadscommissie ABM ontvangt de nota ter advisering aan het college.

Het college heeft besloten de volgende evenementen voor 2002 te laten uitwerken en organiseren door de afdeling Communicatie: twee tentoonstellingen in het Meerjazz weekend van 24, 25 en 26 mei en een bijdrage aan de Dag van de Architectuur op 28 juni. Tijdens het Meerjazzweekend wordt in de hal van het raadhuis een tentoonstelling rond het thema 'water' geopend, met onder andere aandacht voor waterbeheer & waterzuivering, verstedelijking & water en kunstwerken in water. Daarnaast is er in de Burgerzaal van het raadhuis een tentoonstelling over actuele ruimtelijke, architectonische en economische projecten. In navolging op de afgelopen twee jaren, waarin De Reus is gecommuniceerd, zal dit jaar de combinatie gemaakt worden tussen het H!ER concept van de Floriade, het 150 jarig bestaan en De Reus. De afdeling communicatie werkt binnen dit kader een pakkende titel uit. Voor de Landelijke Dag van de Architectuur (28 juni) is het voorstel om de landelijke aftrap van deze dag in het gemeentelijk paviljoen op de Floriade te doen, vanwege de bijzondere architectuur van het gebouw. Het college heeft ingestemd met de organisatoren voor de volgende evenementen:
Bereikbaarheidsconferentie (dienst RWE), Ontvangst Kabinet en gasten op 29 juni (Dag van de drooglegging -Bestuursdienst). Het college stelt voor de organisatie van de tentoonstellingen en de ontvangst tijdens de dag van de drooglegging het budget van de gemeentedag ¤ 18.000 beschikbaar en brengt ¤ 41.500 onder bij RWE en ¤ 22.500 bij programma Vinex. De kosten voor de relatie-avond op 24 mei komen ten laste van de afdeling Communicatie, voor maximaal 10 gasten per collegelid.

Het college heeft besloten de bezwaarschriften tegen hotel "De Beurs" over uitbreiding van het hotel ongegrond te verklaren. Het besluit is in afwijking van het advies van de vaste commissie voor bezwaar- en beroepschriften. Het bouwplan richt zich op de renovatie van het hotel en de bouw van een nieuwe vleugel voor 28 hotelkamers. Het bouwplan is in overeenstemming met het gemeentelijk beleid voor het centrum van Hoofddorp om de centrumfuncties en met name de hotelfunctie te versterken. De raadscommissie REGL ontvangt het besluit ter informatie.

Het college heeft de beheersbegroting 2002 van de dienste Openbare Werken vastgesteld. De betreffende raadscommissies ontvangen de beheersbegroting ter kennisname.

Openbare Werken
Het college stelt de raad voor om een uitvoeringskrediet van ¤ 148.800 te verlenen voor de aanleg van fietsstroken op de gehele Burgemeester Amersfoordtlaan te Badhoevedorp. Daarnaast wordt onderhoud aan het gehele wegdek en bestrating van het trottoir uitgevoerd. Vooruitlopend op de 30 km inrichting van aanliggende wijken worden enkele drempels op de aansluitende zijwegen aangelegd. De uitvoering vindt in de periode april/ mei 2002 plaats, gekoppeld aan de uitvoering van de herstructurering Sloterbrug. De raadscommissie Wonen en Verkeer behandelt het voorstel ter advisering aan de raad. De raad behandelt het voorstel in de vergadering van 28 februari.

Ruimte, Wonen en Economie
Het college legt het bouwplan voor woningen en een kantoorruimte in de St. Anthoniusstraat in Nieuw-Vennep voor aan Gedeputeerde Staten met het verzoek een verklaring van geen bezwaar af te geven.

Het college stelt de raad voor het bestemmingsplan Begraafplaats Zwaanshoek vast te stellen. Het bestemmingsplan betreft het gebied ten noorden van de Noppenstraat en de basisschool De Zwanebloem en ten westen van de Spieringweg en de tennisbanen. In het plangebied worden de eerste en tweede fase van de nieuwe begraafplaats gerealiseerd, twee parkzones en een gebied voor recreatieve- en speeldoeleinden. Het ontwerp bestemmingplan heeft van 22 oktober tot 18 november 2001 ter inzage gelegen.
Er is één zienswijze ingediend en deze is ongegrond verklaard. De raadscommissie REGL behandelt het voorstel op 4 februari 2002. De raad behandelt het voorstel in de vergadering van 28 februari.

Het college heeft ingestemd met de resultaten van het artikel 10 BRO overleg over het voorontwerp bestemmingsplan Floriande Zuid. Geen van de reacties heeft geleid tot ingrijpende wijzigingen in het plan. Na positief advies van de subcommissie voor de gemeentelijke plannen van de Provinciale Planologische Commissie, wordt het ontwerp bestemmingsplan ter inzage gelegd. De raadscommissie Wonen en Verkeer ontvangt het plan ter kennisname.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen