Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Winstgevend TakeitNow verkoopt in vierde kwartaal 16% meer dankzij 30% toename consumentenverkopen.

Bilthoven - 25 januari 2001 - De verkopen (inclusief Business-to-Business-omzet, exclusief deelnemingen) van TakeitNow over het vierde kwartaal van 2001 zijn gestegen naar fl. 1,90 miljoen (0,86 miljoen Euro) tegen fl. 1,64 miljoen (0,74 miljoen Euro) in het vierde kwartaal vorig jaar; derhalve een stijging van 16%.

De na het slappe derde kwartaal weer aantrekkende groei komt ditmaal voor het leeuwendeel voor rekening van de met circa 30% toegenomen consumentenverkopen; terwijl de zakelijke verkopen in deze periode met slechts 18% groeiden en de shop hosting-omzet door eenmalige baten vorig jaar een terugval laten zien. De retail-verkopen via TakeitNow.nl (via deze winkel lopen overigens ook veel zakelijke transacties maar dan vooruitbetaald), tekent hierdoor over het vierde kwartaal voor 77% van de totale verkopen! De bruto toegevoegde waarde uit shop hosting en retail houden overigens gelijke tred. Onderaan de streep houdt TakeitNow "opnieuw enkele tienduizenden guldens" winst-voor-belasting over. "Er is nog teveel tweecijferige groeipotentie om nu al aan winstmaximalisatie te doen. We blijven liefst vlak boven de nulllijn om binnen ons vermogen maximaal te investeren in groei", aldus algemeen directeur Hoogeveen.

Met name de kerstverkopen hebben de terugval in consumentenverkopen, die in het derde kwartaal nog optrad, mede door 11 september maar zeker ook door de ICT-malaise, volledig goedgemaakt. Voor het eerst in haar bestaan heeft TakeitNow in de decembermaand de grens van 1000 orders per maand overschreden. Over het vierde kwartaal ontving TakeitNow verder 347.000 visits, was er een totaal aantal orders van 2.600, en lag de orderconversieratio op 1:134. Over het jaar heen fluctueerde de orderconversie van 1:120 tot 1:180. Dit zijn voor business-to-consumer ecommerce geen ongebruikelijke conversieratio's aangezien ecommerce sites ook voor velen een rol spelen bij kooporiëntatie. Het geeft tegelijk aan dat TakeitNow nog een flinke groeipotentie heeft: wanneer de veiligheid van betaalmiddelen en het vertrouwen in ecommerce-na-de-dip weer toeneemt, en het vertrouwen in TakeitNow als betrouwbare leverancier verder groeit, kan de orderconversie nog een flinke verbetering laten zien. De gemiddelde orderwaarde lag op fl. 731 (332 euro). Mede door het volledig weglaten van order- en verzendkosten bij kerstaankopen werden er relatief veel kleine bestellingen gedaan, zoals draadloze muizen. Daarbij laat de online consument desktop-PC's bijna volledig links liggen, ten gunste van producten met een lagere orderwaarde zoals digitale camera's, Windows-XP, inkjet printers en handheld-PC's.

De voorlopige jaarcijfers over geheel 2001 maakt TakeitNow binnen twee weken bekend. (In de jaarcijfers zullen om fiscale redenen over de gefactorde zakelijke verkopen alleen marge-inkomsten als omzet meegerekend worden, en niet deze zakelijke verkopen zelf zoals dat in de bovengenoemde kwartaalverkoopcijfers wel gebeurt).

Over TakeitNow.com®, http://www.takeitnow.com/ TakeitNow.com® introduceerde op 14 januari 1999 als eerste pure e-seller in Nederland haar webwinkel voor computerhardware en -software. Inmiddels levert TakeitNow 30.000 producten in nauwe samenwerking met verschillende fabrikanten en distributeurs. Belangrijke ontwikkelingen zijn de introductie van de maatwerk-pc (http://www.pcnow.nl/), Take It now Business EdiTion (http://www.tibet.nl) en TakeitNow.be. Daarnaast licenseert TakeitNow haar winkelinfrastructuur aan derden. Als incubator participeert TakeitNow in diverse ecommerce start-ups.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met:
- TakeitNow, Martijn Hoogeveen, tel +31 6 54 25 64 76, martijn@takeitnow.com