Carros

LeasePlan start het nieuwe jaar goed

73.000ste auto voor LeasePlan

(25 januari 2002)

Het jaar is voor LeasePlan Nederland goed gestart. Het wagenpark heeft op 18 januari de grens van 73.000 autos bereikt. LeasePlan heeft deze groei geheel autonoom gerealiseerd.

De leasemarkt is het afgelopen jaar 10 - 12% gegroeid en dat is gezien de dalende verkopen van nieuwe personen-autos opmerkelijk. Het afgelopen jaar zijn van elke 100 nieuwe autos er ruim 30 naar een leaserijder gegaan.

Algemeen Directeur Berno Kleinherenbrink is uitermate tevreden met dit resultaat. De totale afleveringen van nieuwe autos zijn begin 2002 minder hard gestart en laten vooralsnog zelfs een daling van 10% zien ten opzichte van 2001. LeasePlan blijft daarentegen groeien en dat komt met name doordat klanten met grote wagenparken voor LeasePlan hebben gekozen, aldus Kleinherenbrink. Ook de bestellingen die we op dit moment ontvangen laten zien dat LeasePlan het de komende tijd goed blijft doen. Natuurlijk zien wij in een aantal branches het effect van een veranderende economie, echter het heeft op dit moment geen merkbare invloed op de totale leasemarkt.