Ingezonden persbericht



Amersfoort, 25 januari 2002

Toch toegang tot luchtruim:

Interactieve vogelvlucht boven koninklijke huwelijksrit via Internet

HENDRIK-IDO-AMBACHT Hoewel het luchtruim boven Amsterdam op de dag van het huwelijk tussen Maxima en Prins Willem-Alexander afgesloten wordt, kan de huwelijkstour toch vanuit de lucht bekeken worden.

Ter gelegenheid van de huwelijksceremonie introduceert Eurocartografie, behorend tot de grafimedia groep Chevalier te Hendrik-Ido-Ambacht, een unieke Internettoepassing die cartografie combineert met luchtfotografie. Het resultaat is een interactieve, driedimensionale én fotorealistische maquette waar Internetbezoekers zich vrij in kunnen verplaatsen.

Er wordt gebruikgemaakt van zogenaamde 'streaming technologie'. Informatie die afkomstig is uit grote gegevensbestanden, zoals gedetailleerde luchtfoto's, wordt in kleine hoeveelheden tegelijk over het wereldwijde netwerk verstuurd en vrijwel zonder snelheidsverlies op Internet-PC's gepresenteerd.

Zo is de Gouden Koets, waarmee Maxima en Willem-Alexander zich tijdens de huwelijksdag zullen verplaatsen, vanuit de lucht te volgen en kan men zowel het centrum van Amsterdam als de gehele provincie Noord-Holland in vogelvlucht bekijken via www.vogelvluchten.nl

In nauwe samenwerking met Internettechnologiebedrijf On-Site uit Rotterdam verwacht Eurocartografie - de maker van de ANWB-kaarten - dergelijke toepassingen in te zetten om bijvoorbeeld toeristische informatie nog aantrekkelijker op CD-ROM of via het Internet te presenteren.

Noot voor de redactie