Gemeente Maassluis

14-1-2002

Wintertocht door de Broekpolder

Op zaterdag 26 januari organiseren de Maassluise Vrienden van het NME (Natuur- en Milieu Educatief Centrum) een fiets- wandelexcursie voor jong en oud naar en door de Broekpolder.

Tot aan de jaren zestig van de vorige eeuw bestond dit gebied, dat beheerd wordt door het Recreatieschap Midden- Delfland, uit weilanden met de gebruikelijke slootjes. In de jaren zestig kwam het zo n vijf meter hoger te liggen door het opspuiten van havenslib en vanaf 1970 is begonnen met het aanplanten van bomen. Trekvogels weten dit gebied te vinden als rust en foerageerplaats en met een beetje geluk treft men er eenden en ganzen aan. Voor de kinderen zullen er kleine opdrachtjes zijn die het voor hen iets speelser maken. Tijdens de tocht geven vogeldeskundige Ellen Sandberg en NME- coördinator Carla Brouwer tekst en uitleg over de interessante natuurzaken die de deelnemers onderweg tegenkomen.

Belangstellenden die aan de wintertocht willen deelnemen, worden verzocht zich van tevoren aan te melden bij het informatiecentrum in de hal van het stadhuis aan de Koningshoek in Maassluis, of telefonisch via 010 - 5931931. Deelname is gratis. Op 26 januari wordt er om 9.00 uur met de fiets verzameld voor pannenkoekenboerderij t Sonnetje, Korte buurt 15. De excursie is uiterlijk om 12.00 uur afgelopen. Aangeraden wordt een verrekijker en eventueel vogelboek mee te nemen.