Ingezonden persbericht

Beste redactie,

Op zaterdag 26 januari 2002 zal de Eeterij/Drinkerij de "BRAVE DUIVEL" gelegen aan de Baarloseweg in Hout-Blerick haar Euroseizoen beginnen met een optreden van de noordlimburgse jazz-blues-band MIXED JUEZZ uit Horst. Dit optreden zal beginen om 22.00 uur .

Vriendelijk wil ik verzoeken enig aandacht te schenken aan dit optreden. Bijgaand ontvangt u een biografie van de band.

Voor aanvullende informatie over MIXED JUEZZ,

Telefonisch kunt u kontakt opnemen met nummer 077-3986517,

Met vriendelijke groet

Leo de Mulder

Mixed Juezz

Bio van Mixed Juezz

RECEPT: men neme twee maatbekers Jazz-standards en voege daar een zelfde hoeveelheid electrische blues aan toe. Mix deze ingrediënten tot een smeuïg geheel en breng het op smaak met een gezonde portie funk: zie daar MIXED JUEZZ. Gereed om op te dienen.

De oorsprong van Mixed Juezz ligt in 1997. Nadat een jaar eerder de 'founding fathers' Leo de Mulder en Piet Peters bassist Hay Rubie enthousiast krijgen om een jazz-blues band te starten, waarin improviseren een belangrijke rol moet spelen, duurt het tot begin 1998 totdat het plan volledig is uitgekristalliseerd en de formatie haar huidige bezetting vindt. De formule jazz, blues met af en toe een uitstapje richting funk klikt, en in juli '98 van dat jaar beklimt de band voor het eerst het podium, waarbij zoals een aanwezige journalist het verwoordt de formatie een optreden brengt, waarin de contouren van een eigen stijl duidelijk hoorbaar zijn. De band zet geconcentreerd door, vormt daardoor steeds meer een muzikale eenheid, neemt een demo op en timmert met een behoorlijke reeks optredens aan de weg. Eind 2000 gaat de band de studio in. Het resultaat is de CD 'Not Ashamed' Op die CD zet Mixed Juezz met negen titels en ongeveer 35 minuten muziek een representatieve dwarsdoorsnede neer van het opgebouwde repertoire. Jazz, blues en funk in gemixte, dan wel pure vorm zijn op de CD vertegenwoordigd. De band neemt zeven nieuwe songs op. Twee titels worden overgeheveld van de in 1999 gemaakte demo. Wie deze CD beluistert, heeft kortom onmiddellijk een idee van de muzikale sfeer die de groep tijdens een optreden weet te scheppen..

Mixed Juezz gaat er prat op dat nummers nooit twee keer hetzelfde klinken. De ruimte voor improvisatie die de band zichzelf gunt, maakt weliswaar dat de basis van de nummers gelijk blijft, maar dat de invulling met solo's ook voor de bandleden zelf tot verrassingen leidt. Geen geforceerde vaste patronen: vocale en instrumentale nummers wisselen elkaar af, en, waar de doorzichtigheid muziek dat verlangt, wordt de bezetting op het podium ingekrompen.

De line-up van Mixed Juezz:

Petra van Haren, zang & percussie
Leo de Mulder, bugel & trompet
Piet Peters, trombone & percussie
Geert Nellen, alt sax
Peter Jacobs, gitaar
Jan van Haperen, gitaar, blues harp & zang
Hay Rubie, bas & zang
Jan Jacobs, drums & percussie

Voor informatie/boekingen Piet Peters 077-3987078